još jedan napadaj insomnie...
dakle izlaskom Riva Tuner RC 15.2 (hvala Jelc

) napokon se mogu USPJEŠNO otključati hardware masked pipeline-ovi i vertex procesori na 6800LE i 6800 karticama....
Katica je Leadtek 6800LE...i uspješno sam joj otključao dodatnih 4 neoštećenih pipeline-a (drugih 4 je oštećeno,dolazi do pojave artifact-a u 3D) ,te 2 zaključana Vertex Procesor-a
skinuvši hladnjak da bih maknuo žvaku između coolera (nvidia refrence cooler) i memorije, primjetio sam da su oznake čipova HY5DU283222 AF22 338A....ili ti 2.2ns hynix memorija (850MHz) !!!!!!!!!! inače usporedbe radi leadtekove 6800 non ultra/gt kartice koje sam viđao po review-ima su imale 2.8ns memoriju (700MHz)
tako da mi je trenutni clock kartice 350/900....stabilno u FC i Doom3. GPU bi vjerojatno mogao i više ,ali sve iznad 360MHz postaje nestabilno pri duljem igranju
porast u D3 timedemo-u (1280*1024 Ultra High) je u usporedbi sa nemodanom karticom @ 350/800 oko 10FPS.....
za karticu od 1700KN nije loše
P.S.
u Attachmentu je slika kartice i hladnjaka sa hrpom paste na GPU (naravno

) i žvakama koje su bile između memorije i coolera....svim vlasnicima kartica sa referentnim coolerom (a koliko sam vidio i sa Leadtekovom zvijerkom od coolera) preporučam da obavezno to maknu jer daje takav kontra efekt da nije za vjerovati kako netko može to staviti na svoj proizvod....