View Single Post
Staro 14.10.2009., 09:16   #838
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@dream
Nisam siguran, ali čini mi se da je cooler ispod plastike (Phoenixa) jednak i za 58xx i 57xx modele. Problem je što nijednog nisam vidio rastavljenoga pa ne mgu sa sigurnošću reći da li je tako.
Recimo da je tako i da Zalmani pašu. Za 57xx bi sigurno bio dobri, dok bi za 58xx ipak bili malo preslabi. Caka je u tome da trenutni cooler sasvim solidno obavlja svoju funkciju što se vidi iz dijagrama temperatura i buke, pa ni nema neke potrebe (osim estetike jer je stvarno ružan) mijenjati isti.
Slažem se za 5750 i 5770,ali ipak mislim da su ciljano temeljito rekonstruirali hlađenje i unaprijedili powerplay,očito s razlogom,da nije kartica optimalno mogla raditi 0-24 na 750/4000 ili više,nema jednostavno potrebe za tim, ni sa aspekta temperature,ni buke. Tako da ja ne bih dirao 58 seriju, pokriveni su i memčipovi i VRM-ovi,GPU.

Nema mi to smisla osim neki teški entuzijazam,i da ti baš vrag ne da mira, makar ne vidim kako bi VF700/900 i ježevi na memoriji zalijepljeni žvakom bolje hladili od ove batmobil turbine,koja je po svim reviewima vrlo vrlo solidna, i kartica postiže odlične temp.rezultate. Ne treba se igrati. Zlu ne trebalo.

Eh,da..brum,brum:

http://www.bit-tech.net/news/hardwar...vapor-x-card/1

thedream je offline   Reply With Quote