View Single Post
Staro 13.10.2009., 16:06   #11
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Evo moje preporuke...

http://www.links.hr/index.php?option...kl=018.500.088

Ne želim da bude reklama za firmu koja ga prodaje, ali su cijene u većini firmi ovog prijenosnika jednake, a ovdje je trenutna akcija (ako još traje), pa dobiješ i multifunkcijski uređaj.

Malo probija budget, ali dobiješ neki printer, odn. multifunkcijski uređaj s njim (za oko 800-1000kn, tako mi je rekao prodavač kada sam kupovao ovaj model. Ja nisam provjeravao, nego sam printer poklonio) Pa ga možda uspiješ unovčit za nekih 300-500kn tu na tržnici, pa tako računalo ostaje u budgetu...

Dakle, računalo ima sve što trebaš... Fini procesor, puno rama (DDR3), disk pristojne veličine, grafičku karticu sa zasebnom memorijom, (nisam se igrao, a ništa nisam ni našao o nV10MGS grafičkom podsustavu), po meni vrlo lijep i kvalitetan prikaz slike, za razliku od većine ostalih 15'' modela, ima i numerički dio jako dobro napravljene tipkovnice i vrlo je robustan i čvrst. tu je i HDMI, kamera, čitač kartica itd, i ostalo sve što ima večina prijenosnika.

Ono što računalu fali je predinstaliran OS (windowse nema ), što je po meni prava glupost da i ima... Ako daš windowse daj CD/DVD...

Također bih htio pohvaliti Lenovo driversku podršku za većinu PC operativnih sustava. Podrška je kao i kod HP-a. Acer i DELL npr. to ne podržavaju. Kod većine modela, možete sa njihove stranice skinuti samo drivere za 1 (jedan) predodređeni OS. Tada dođe do toga da izgubite i vrijeme i živce dok pronađete drivere na stranicama proizvođača svake pojedine komponente u prijenosnom računalu.... (ako isti i postoje na slobodnom downloadu.)

@coconut: čitajući većinu tvojih preporuka, smanjujem broj svojih postova, jer uglavnom napišeš što sam i ja mislio , ali ovaj puta se ne slažem sa tvojom preporukom. Ne znam jesi li vidio, independent je spomenuo povremeno igranje na prijenosniku, a to mu nikako neće poći za rukom sa intel 4500M grafičkim podsustavom. Onda svakako bolje hp 45xxx seriju iako meni ta tipkovnica ne ulijeva povjerenje ni malo... (probao sam, svi bi trebali probat)

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 13.10.2009. u 16:18.
Tomtam je offline   Reply With Quote