View Single Post
Staro 13.10.2009., 10:06   #462
fler
These go to 11
Moj komp

fler's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor St-M Pregled postova
Kako te moglo carinit ako je vrijednost ispod 300 kn ?!?!
o, može, može. to je rasprostranjena zabluda, čitaj:

" Sve poštanske pošiljke kao i sva roba koja se uvozi u Republiku Hrvatsku podliježe mjerama carinskog nadzora i postupku carinske provjere. Kada robu nekomercijalne naravi putem poštanske pošiljke jedna fizička osoba besplatno šalje drugoj fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj, tada se može primijeniti oslobođenje od plaćanja carine i poreza ukoliko navedena pošiljka nije vrijednosti veće od 300 kuna, što je propisano člankom 187. stavkom 1., točkom 3. Carinskog zakona (Narodne novine, broj 78/99 do 60/08) i člankom 8. Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine (Narodne novine, broj 5/07).

Međutim, sve pošiljke robe, koje dolaze iz inozemstva od pravnih osoba, kao i sve pošiljke koje su predmetom kupoprodaje (dakle koje se plaćaju), primjerice po osnovi narudžbi putem interneta, podliježu obvezatnom obračunu carine i PDV-a, neovisno što prispjela roba služi osobnim potrebama primatelja i što je vrijednost robe ponekad manja od 300 kuna."

tako da, sve se svodi na ono što se u nogometu zove slobodno sudačko uvjerenje naravno, zna se desiti i da pošiljke puno veće vrijednosti prođu bez problema tj. dodatnih plaćanja, no nikad ne znaš. što se CoD tiče, mislim da ću ja uzeti preko HCLa ili ako bude još negdje slična cijena a da mi garantiraju da ću dobiti isti dan kad izađe.

Zadnje izmijenjeno od: fler. 13.10.2009. u 14:07.
fler je offline   Reply With Quote