View Single Post
Staro 12.10.2009., 10:44   #1
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
T-Com privremeno blokira port 25

Pozdrav!
Za pocetak, ispricavam se ako je tema vec bila, ne uspijevam naci puno pametnih informacija o ovomu.

Dakle, T-Scum vec drugi put na firmu salje opomenu, da je blokirao port 25, buduci da smo prijavljeni da "sirimo spam mailove".

Divna stvar sa njihovom SZK je sto ne kazu nikakve detalje. Ja iza mog rutera imam 10 racunala, svaki ima NOD32 4.0.4..., redovito updatean, aktivan firewall, i Spybot S&D. Osim toga, nakon prvog puta sam ja izvrtio rucne scanove, prosvljao po startup programima.

Nakon prvog blokiranja porta 25, dosli su decki iz firme koja nam odrzava racunala, izvrtili su hrpu alata, pocistili sto su nasli, ali evo nakon tjedan dana - opet isti problem. Ne kuzim taj T-Scum, ne kazu nikakve detalje, nista sto bi pomoglo u eventualnoj detekciji problema. Sve sto kazu je da je mail potekao sa nase IP adrese. IP adresa se da spoofat na kraju krajeva...

tako da, molio bih par savjeta, i to u tri smijera:
- Kako se postaviti prema T-Comu?
- Kako detektirati i otkloniti problem? (a pri tom ne formatirati svako racunalo na mrezi)
- Kako ustrojiti mrezu (sa ne previse ulaganja) da se poveca sigurnost? Trenutno imamo Router->Switch->Switch->komp konfiguraciju, ja bih rado izmedju routera i glavnog switcha ubacio server (imamo jedan koji vise manje stoji besposlen), dvi mrezne, Win2003 Server Edition, da bude DHCP/Firewall/monitor prometa.

Takodjer mi je palo na pamet kao prva pomoc blokirati port 25 za sve aplikacije osim Outlooka (sef inzistira na njemu)

Hvala
vinja je offline