Citiraj:
Autor dh41400
Apsolutno nije u redu.
U pravilo se u ovakvim situacijama uzimaju napajanja s velikom korisnoscu, jer "bacaju" manji postotak ukupne energije u toplinu.
Definitivno u ovom segmentu 80 Silver/Gold dolazi na svoje (npr. HX 750/850), tj. ne zahtjevaju nekakve velike kolicine protoka za obavljanje svojih zadaca.
Jedino moram naglasiti koliki je zapravo OVERKILL staviti takvo napajanje za konfu koja u prosjeku trosi 100-200W :/
Savjet, isprobaj jos jednom spojiti sve ispocetka izvan kucista (mozda je negdje doslo do slabijeg spoja, pa se stvara manji kratki spoj).
Usput prati ponasanje venta za vrijeme rada s njime, jer se po apsolutno svim zakonima fizike i termodinamike tijelo ne bi smjelo isto zagrijavati na razlicitim okolnim temperaturama.
|
Poprilično sam upoznat sa tim zakonima
overkill ili ne, stvarno me ne jebe ni pol posto, samo da bude tiho. Glavni i jedini kriterij.
Sad mi napajanje stoji raskopano tu na stolu, jedan mali dio je poprilično smeđ, al to nemora biti nikakav znak da je nešto skureno, već čisto od zagrijavanja. Nit sam imao problema ikad ili bilo što sa njim, osim temperature koja je takva kakva je, nit raste nit pada, kao da je non stop tak.
Čak razmišljam kupit neko vodenasto napajanje, ima li toga kod nas za kupiti?