Tema: chifo mod
View Single Post
Staro 10.10.2009., 14:04   #6
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
evo mali update:
- izrezo sam rupe za ventove na gornjoj strani kucista, za 2x 120mm (prvo sam mislio za jedan vent, al sam se nakraju odlucio za dva)
- usarafio sam kavez na gore predvidjeno mjesto
- slozio sam nosac za vent koji ide u 5.25" slotove
- nabavio sam grillove za ventove

i sad mi je ostalo jos par stvari za nabavit/napravit pa trebam par savjeta:
- treba mi ona traka s kojom bih zatvorio rupe na bocnim stranicama, dakle, ona crna, di bi to mogao potrazit?
- kablove sam mislio stavit u crni buzir, ili pak onu crnu mrezicu koja se koristi za sleevanje kablova na napajanjima, pa me zanima sto mi je pametnije za slozit od to dvoje, i usput di bi se mrezica dala nabavit?

sto se tice farbanja ja sam to mislio ovako izvest (nemam se vremena za*ebavat kao omega sa njegovim chifom) buduci da nemam vremena nes previse:

1 - uzet sto finiji smirgl papir i snjim izbrusit sve povrsine: lim izvana i iznutra, plastiku,..

2 - zatim to sve dobro oprat i posusit tako da nema prasine ili tih sitnih cestica nakon brusenja

3 - vidio sam da je preporucljivo nanosit prvo temeljnu (polimer) boju u 2 sloja: nanesem prvu, osusim, opet malo ismirglam, prebrisem sa mokrom krpom, i onda opet nanesem temeljnu i pustim da se osusi

4 - nakon toga bih nanio pravu boju (onu u kojoj ce nakraju bit ofarban cijeli case) u par slojeva: nanesem, pustim da se osusi, i tako jos 2 puta

5 - kad se i ta prava boja osusi onda bih nanio i bezbojni lak, mislio sam u 2 sloja

6 - to bi trebalo biti to. molim samo one koje su vec lakirali da mi vele jel u redu procedura kako sam si ja to zamislio. ja bih to radio u par dana. npr danas radim 1i2, sutra 3, preksutra 4, onaj tamo dan korak 5, tako da se sve ima vremena posusit.

sto se tice boje mislio sam koristit boju u spreju, dakle, odem u ducan di mjesaju boje, i tamo kupim boju koja mi treba u spreju. moze preporuka nekog ducana ili odredenog proizvodaca za boje?

koji polimer da koristim, da li moze biti isti za plastiku i za metal?

kad smo vec kod boja da vas pitam jel netko mozda farbao one grillove za ventove, oni su u kromu (kao na ovoj slici http://img.tootoo.com/mytootoo/uploa...c89101bfd8.jpg) pa me zanima dali bi se dali pofarbat ako bi ih ismirglo prvo, pa zatim nanio temeljnu + pravu farbu, i na kraju bezbojni? ...tak da lepo zgleda

btw, slike cu postat kad stignem
Cuky je offline   Reply With Quote