Citiraj:
Autor DayVee
Prema večini dostupnih informacija i rasprava na forumima NVIDIA grafičke iste kateogrije bilježe gotovo duplo bolje rezultate od ATI kartica.
Npr. 8800GT koja u večini igara zaostaje za HD 4850 pri istim postavkama i konfiguraciji bilježi minimum od oko 35 FPS-a dok se 4850 spušta i do 15-16 što je strašno.
NVIDIA kartice vjerojatno vrše kalkulaciju fizike i Physx na GPU, dok igra to kod ATI prebacuje u potpunosti na CPU, opterečuje ga i daje gotovo duplo slabiji FPS.
Postavlja se pitanje radi li se o nevjerojatnom propustu EA koji nije testirao igru na ATI karticama iako one drže pola tržišta i velik broj korisnika ili se radi o prljavom dogovoru NVIDIA-e i Electronic Arts-a. 
Nadam se brzom izlasku najavljenog fixa za ATI kartice od strane EA i da on naravno bitno popravi performanse NFS Shifta, gotovo ih podupla na ATI Radeon grafama. 
|
Haha, nebi rekao da 8800GT zaostaje, znam jer sam imao obe a i sada imam 8800GT derivat u vidu 9800GT kartica. Bilo kako bilo ja sam zadovoljan, a oni sa ATiom neka pate.
BTW je li moguće voziti sa većim Tierom niže Tier evente, to me pitao kolega ( a ja nisam igrao ima mjesec dana, pa neznam)?