View Single Post
Staro 09.10.2009., 14:38   #8
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor victory Pregled postova
Moguče da je problem sa HDDom, probaj ga spojiti na neki drugi komp, pa tamo provjeri kak radi, moguće da su ipak loši sektori u pitanju.
Napisao sam da sam probao i da je sve ok. Svejedno thnx

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Prekopaj BIOS još malo, ali pažljivije. Potraži neku stavku čija je vrijednost SATA ili AHCI i promijeni je u IDE. Ako i dalje to ne nalaziš, najbolje bi bilo da fotkaš BIOS i postaviš ovdje linkove na te fotke.
Prokopah, ne nadjoh evo bios-a

Ok, imamo 6 tabova: information, main, advanced, security, boot i exit

information - nista bitno

main - boot display i screen expansion, nista bitno pretpostavljam

advanced - e tu smo: pod sata port 1 imam type:

auto

user

other atapi

cd rom

i none

security - nista bitno

boot - namjesteno da se prvo boota sa harda

Citiraj:
Autor -ELF Pregled postova
mozda je samo problem sa nekim driverom pa nece da dize... lik je juce posto temu sa problemom sa BSOD-om jer je imo problema za zvucnim programom... cini mi se realtek
I meni izbaciva neku gresku s realkom - s mrezom. Valjda zato jer se na 5, 6 mjestu boota nalazi i realtek pa kad izvrti ove prije dovijem ovu poruku

E da, jos nesto, kad sam instalirao win 7 na ovaj hard preko desktop pc-a javio mi je da ne moze instalirat winse na njega jer fali neki PX, PXE ili tako nesto i da promijenim tip prijenosa u biosu, sto sam i napravio i onda je sve bilo ok. Dakle ocito da je neka muljaza s bios-om ?

Ne kuzim se bas, ali jeli moguce da fali neki jumper na hardu, jer nema nijednog, a koliko vidim na ovim "normalnim" hardovima na desk. pc-u ga ima?

Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 09.10.2009. u 14:48. Razlog: ++
Fatal je offline   Reply With Quote