View Single Post
Staro 08.10.2009., 19:43   #30
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Plus tome crt mi je ugodniji za oči jer nema tak agresivnu svijetlinu.Naravno da nema logike u tome kaj radim, tj kupim monitor i isti dan ga idem prodavat za 500kn manju cijenu ali ko kaže da logike uvjek mora biti Zapravo monitor jel prodao ili ne tak mi svejedno
Covjek trosi na sto je planirao i na ono sto nije i to je ionako cesto izvan moci. Ali skoro svaki upuceniji PCE vlasnik LCD-a, potvrdit ce iskustvom isti tranzicijski vidni atak po pitanju svjetla. To je sasvim normalno i jos je normalnije da ga zelis reducirati. Problem je samo sto sve to konstatiras sa nikakvim provedenim vremenom uz novi Philips. Nitko nije veci advokat CRT-a od mene ali realnost je neminovna u 2009. Postavke tvog CRT-a da su i najbolje ocuvane vise nikako ne mogu biti ravne razini koju je imao kao novi. Cak ni tada za generalne stvari za koje kazes da si uzeo monitor (citanje, web...) CRT u tvom slucaju nije bas bolji izbor. Geometrija, fokus, vrlo lako ces se naviknuti na te "nedache" posebno kad jedan notepad sa tekstom lagano povuces sa Samsunga na Philips. Prebaci jedan notepad do vrha napunjen tekstom i lagano ga vuci sa jednog na drugog ali sa normalnom razinom Philips svjetla. To ce ti biti najbolje otrijeznjenje koliko su oci zahvalne kad citaju. Ne vrijedi pricati dok to sam ne vidis.

Za upoznavanje prave doze svjetla treba nekoliko dana, nekima i tjedni da si odrede pravu razinu. Tada se nadje moderativna razina koja je ugodna oku i ne radi vise nikakve probleme. Vecina ce ti isto potvrditi da si za prvi LCD prelazak mogao 10x uzeti gori izbog od svog Philipsa. Blago receno. Odluka je jasno samo tvoja. Najmanje zbog financija vec zbog krive konstatacije s kojom ces docekati i neki sljedeci neminovni flat monitor prelaz. Nakon tjedan dana rada na wide rezi + komoditet tesko da ces htjeti nazad naspram sadasnjem Samsungu. Sve spomenute kritike mozes otkloniti na vise nego ugodno suzivotnu razinu sa malo angaziranog podesavanja. Potreban je 2x kvalitetniji CRT + recentno podesavanje geometrije/fokusa i svih relevantnih postavki da bi mogao pronaci da si na gubitku naspram LCD-a. Znam jel gledam u najbolji zivuci pored svojih LCD-a. Dapache, idealno bi bilo da ih oba ostavis, pa ces nakon mjesec dana vidjeti gdje svaki realno komplimentira drugoga.
Visage je offline   Reply With Quote