@stuc: Evo,
ovako sam ja to zamislio. Računica je rađena za iveral debljine 18mm (Elgrad). Visina ti je 65cm (1,8cm + 61,4cm + 1,8cm) do gornje ploče. Ali na to moraš dodat još visinu nogica, a njih ima raznih. Inače, 65cm je malo, neki standard je 70 - 72 cm do gornje ploče.
Iz računice ispada da imaš 3,89 m2 iverala ali to uzmi s rezervom pošto obično bude i nešto restla koji također moraš kupit. 3,89 m2 iverala po cijeni od 73,68kn + usluga rezanja iznosi 343,92 kn. To je minimalna cifra, kolko će bit, najbolje je provjerit na licu mjesta. Odeš tamo i zatražiš predračun. Imaš i točno 15 m kant trake. Što je nekih 87 kn ako ideš na melamin traku ili 180 ako ideš na ABS kant (koji je naravno bolji). Možda da napraviš kombinaciju - ormarići u melaminsku traku a gornja ploča koja je izložena svemu i svačemu da bude kantirana ABS-om. To je onda neka sredina i trošak iznosi cca 120 kn.
Na to moraš dodat i 8 nogica (kotačići su dosta jeftiniji) te nešto šarafa.
Možda ako ostane neki restl dužine gornje ploče (a to vidiš kad frajer ubaci u komp mjere pa dobije plan rezanja) da ga se zašarafiš otraga na ona dva ormarića a ispod gornje ploče. Radi podupiranja radne plohe pošto imaš tu mrcinu od monitora.
Eto, mislim da ispod 500 - 600 kn nemoj ni računat da će koštat.
Ak te još šta zanima, reci.
@micek_kc: kad to tvoje preračunaš, dobiješ cijenu mediapana od 580 kn po m2???
To je i dalje mediapan samo što je plastificiran. I što ti znači to da su sve površine jednake? Šta, na iveralu nisu? Muka oko kantiranja? LOL. Pojasni. Odeš tamo, platiš kantiranje i to je to. Iveral od 25 mm košta od 90 - 100 kn/m2. ABS kant 25 mm iverala košta 18 kn/m. Pa ti izvuci računicu. Punjenje nogu pijeskom je isto nepotrebno. Te noge se rade od aluminija da bi bile što lakše. A čvrste su dovoljno. Postavljanje polica na te noge bi moglo predstavljat problem.