View Single Post
Staro 08.10.2009., 00:29   #116
Dome
Premium
Moj komp

Dome's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Pojavila se potreba da zamjenim svoj stari vjerni Seagate 7200.7 sa nekim novijim sistemskim diskom. Osim sto je ovaj postao prespor, slomio sam slucajno neki dan SATA konektor na njemu tj. onu plastiku od konektora..pa je sad na kabelu "zenski dio" konektora u kojeg uguram cetiri iglice od kontakta na disku..i cudom radi, ali je pitanje koliko ce to dugo tako raditi

Uglavnom, trazim novi sistemski disk. Kapacitet mi nije od presudne vaznosti(ali kad se vec uzima novi disk, ne bih isao ispod 320GB), bitno mi je da je disk brz i bilo bi dobro da je tih. Rostanje pri seeku mi cak i ne smeta toliko, ali zujanje u idle-u bih htio izbjeci (sadasnji Seagate se ustvari dosta cuje u idle-u, u odnosu na moderne diskove s kojima sam se sretao).

Par dana sam pratio ovu temu, i nekako mi se za oko zakacio Samsung F3 500GB. Cini mi se brz (po testovima na netu) te da mi je to dovoljno prostora na disku, a cijena je prihvatljiva(~400kn). 1TB verzija mi je isto OK, svidja mi se "visak" prostora na njemu, no trebam izdvojit 50% vise novaca za nesto sto imam dojam da mi ne treba (nisam hrcak po pitanju filmova, muzike i slicnih stvari...a do sada mi je i ovaj moj HDD od 120GB rijetko bio skroz popunjen). A sto se tice brzine, ispada da je jedan od bržih klasičnih mehaničkih diskova na tržištu (uz mozda izuzetak WD Caviar Black serije u nekim segmentima, i narano VelociRaptora).

Ima li netko neku bolju preporuku ili neki disk koji bih jos trebao uzeti u razmatranje za sistemski disk? Jel ovaj Sammy dobar odabir?
Ponavljam, bitna mi je brzina, cijena(ne raste lova na grani ), tisina pa tek onda kapacitet.
wd black od 500 gb je najbolji izbor.malo je skuplji od samsunga,ali je bolji,naročito brži.ja ga imam i super sam zadovoljan.
Dome je offline   Reply With Quote