View Single Post
Staro 01.10.2004., 23:17   #22
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja ne znam čemu se svi čudite... mene uopće ne čudi da je FX serija jadna u 3DMark2005 i da je R9600 bolja. Općenito je poznato da su pixel shaderi "jadni" na FX seriji, a novi 3DMark je radjen direktno po DX9 specifikaciji, a svi znamo da se je ATi te specifikacije slijepo držao. Za razliku od nVidie. I nije bezveze da se HL2 na FX seriji GPU-a defaulta na DX8. To je tako, činjenica. No to ne znači da igrice u budućnosti neće dobro radit na nVidijinoj FX seriji - iz jednostavnog razloga šta si developeri to ne mogu dopustit.

E sad.. netko će reć "A zašto je onda FX5900 u 3DMark2003 toliko bolja od R9600?".. mislim, zar vam moram to objašnjavat? Pogledajte samo game testove u verziji 2003 i recite mi koliko njih koristi DX9...

Iskreno, ne znam zašto se toliko čudite..mene rezultati uopće ne iznenadjuju. To se zna dogodit kad proizvodjaci ne slijede direktno specifikacije DX verzije. Primjer vam je i neiskorišteni dio "pixel shadera" u R7xxx seriji čipova od ATi-ja... koliko znam, neslužbeno su bili označeni sa verzijom 0.8... naravno, to nitko nje podržavao.

Puno čuđenja ni za što... dok vam nove igre rade kako treba - nemate se što žalit Kao što sam sto puta ponovio - svaki proizvođač(i proizvod) ima svoje mane i prednosti , pa tako i ATi i nVidia. To vam skoro dodje ko DX9 vs. OpenGL

JC Denton je offline   Reply With Quote