View Single Post
Staro 07.10.2009., 09:06   #21
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Ne osporavam da su Inteli brži, štedljiviji, hladniji ... ali i skuplji upravo toliko koliko vrijede navedene karakteristike. Čovjek ima proračun od nekih 3000Kn i za tu cijenu teško može dobiti i približno dobar Intelov procesor(bar koliko sam upratio navedene laptope ovdje), kao što je ovaj AMD. A sad pretpostaviti nekog Celerona dvojezgrenom AMDu je besmisleno. Kako si i sam rekao, zdrav razum nalaže da uzmeš bolji procesor, pogotovo ako je razlika ogromna kolika je ovdje. Što se tiče zagrijavanja ili potrošnje, nisu to stari Semproni da ti ne treba centralno grijanje pored njega, razlike Intel vs. AMD postoje i danas što se toga tiče, naravno u Intelovu korist, no nisu toliko značajne da bi to bio razlog da se AMD izbjegava, pogotovo ako je cijena ograničenje kao ovdje. Dječje bolesti poput nekompatibilnosti memorija su prošlo vrijeme, nisam čuo da se itko žalio na to, niti na bilo koji drugi problem vezan isključivo za AMD platformu.

Btw. nisam AMD fan(Imam intela u laptopu), samo fan Best Buya ...
ma 3k je malo zeznuti cjenovni rang, jer ćeš više-manje dobiti lošiju završnu obradu, osim ako baš ne probaš 5-10 modela i upikneš ciljano model koji malo iskače iz klase po tom pitanju. performanse bi ja tu stavio u drugi plan... rađe bi gledao završnu obradu, ekran i garanciju, pošto nemreš nikako imat ovce i novce u toj klasi.

opet sa druge strane ako možeš bar malo preko prebaciti, a obično se može pošto se mahom laptopi uzimaju na razno-razne otplate, onda definitivno zemeš intel u neku fino zapakiranu plastiku i rahat.

@thedream... znam, i ja sam s tobom završio diskusiju.
syss je offline