Citiraj:
Autor syss
@redscro... jednostavno su mi ostavili gorak okus sa svojim trzavicama, a poučen iskustvom kroz vrijeme se takve stvari vrlo rijetko ispravljaju ili se isprave, a konkurencija je već 2 koraka naprijed. prvenstveno me smeta dodatno grijanje, slabije performanse u odnosu na intel, a common sense nalaže da makar i marginalno slabije performanse očito nisu razlog da uzmem amd i na kraju kompatibilnost sa memorijama koja je bila prilično očajna... ne znam kak je sad, ali eto...
vrlo je jednostavno - imaš određene novce i možeš kupit nešto što dela 100% ili riskirati prostor od tipa 10% u kojemu ti amd može smjestit neku kajlu.
ne hvala, naravno imho... ne solim ja nekom pamet što da kupi.
|
Ne osporavam da su Inteli brži, štedljiviji, hladniji ... ali i skuplji upravo toliko koliko vrijede navedene karakteristike. Čovjek ima proračun od nekih 3000Kn i za tu cijenu teško može dobiti i približno dobar Intelov procesor(bar koliko sam upratio navedene laptope ovdje), kao što je ovaj AMD. A sad pretpostaviti nekog Celerona dvojezgrenom AMDu je besmisleno. Kako si i sam rekao, zdrav razum nalaže da uzmeš bolji procesor, pogotovo ako je razlika ogromna kolika je ovdje. Što se tiče zagrijavanja ili potrošnje, nisu to stari Semproni da ti ne treba centralno grijanje pored njega, razlike Intel vs. AMD postoje i danas što se toga tiče, naravno u Intelovu korist, no nisu toliko značajne da bi to bio razlog da se AMD izbjegava, pogotovo ako je cijena ograničenje kao ovdje. Dječje bolesti poput nekompatibilnosti memorija su prošlo vrijeme, nisam čuo da se itko žalio na to, niti na bilo koji drugi problem vezan isključivo za AMD platformu.
Btw. nisam AMD fan(Imam intela u laptopu), samo fan Best Buya ...
Što se preporuke tiče ... Recimo ovakvo nešto ...
http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=LX.N280C.027
Kvalitetom sigurno nećeš ostati oduševljen, no nećeš ni kod najnižih modela drugih proizvođača. Kolega ima Lenovo G530 i ne mogu reći da je išta kvalitetniji od ovog Acera, izvana gledajući. Sigurno je slična stvar sa ovim HPom 610/615.