View Single Post
Staro 06.10.2009., 21:58   #15
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Glupira se malo,pusti ga oprošteno mu je. Ljudi tu općenito pišu lovačke,i šta su negdje čuli,opet da je netko rekao,i opet - nekada. Sve manje je argumenata,kako za,tako i protiv kupnje neke komponente. I sve se svede,a čuj tako mi je reko,a čuj pročito sam,a čuj ovo,čuj ono,a dokazano je da je korištenje HW individualna stvar i da identična konfa nekome može praviti brdo problema,a da drugome sve leti,uz isti stupanj informatičke pismenosti,prema tome..rasprava je suvišna kao i traženje argumenata.

Pretpostaviti jednog celerona, athlonu ql64 x2 na 2.10,ma mislim..cirkus,a još veći je ovome aceru kojeg sam naveo sa pravim dual-coreom,nikakvim zeljem i celerom,2gb meme i 250hdd,uz duplo jaču grafiku od x3100,u vidu vrlo solidnog 4500GMa čipa.

Ljudi ne probaju 90% HW,a o 150% se kuže,i to je ogromna razlika. Ja u pravilu svakih mjesec dana najmanje 2 laptopa kupim,i tako unazad 2g,i manje-više stvarno gledam šta kupujem,kome posredujem,i čijim novcima raspolažem. Tako da veliku većinu i imam prilike probati,čak i mnogo više od puke instalacije OS-a.

Po meni je taj HP-Compaq neisplativ pored 300kn skupljih i 30% boljih modela,najmanje 30%.

Uvriježeno je mišljenje da je Athlon x2 procesor oko 10% sporiji od Intelovog mobilnog Dual-Corea,dok to u praksi prosječan user neće ni primjetiti,što će reći 2.10 amd,je ekvivalent 2.00 dual coreu,i kraj priče. Nikakva odbojnost tu ne treba vladati spram amd-a.
thedream je offline