Citiraj:
Autor stuc
Odustajem, Sip, Mip i ostale phizdarije, čudni cjenici, prekidanje poziva kad se zove mobitele,
pozivanje kao unošenje kodova u sat resiver je previše za mene
Priklanjam se skype-u i sad me zanima samo sljedeća kombinacija:
Fixni za 4-5€ sa onim VAT-om i naravno koji skype telefon uzeti da radi nezavisno od računala ?
Još jedno pitanje, jel ikako moguće sa tim skype-om normalno biranje fixnog broja, znači u najgorem slučaju 0038531xxx-xxx ili ??
|
Nisam siguran koju komplikaciju vidis ako u telefon recimo gigaset moras upisati ako zoves recimo Rijeku 051 770 7xx ? no ajde, znas naj bolje sto ti odgovara.
Skjpe telefon koji radi nezavisno od racunala nisam imao prilike isprobati, no kombinacija sa 4-5 e free poziva na Skypeu se ne odnosi na pozive prema mobilnim telefonima. Pozivi prema njima su waooo skupi, tako da se vise isplati koristiti neka klasicna tarifa nasih operatera.
Cini mi se da te zbunjuje gomila informacija pa se sve cini komplicirano.
Cijenici su u euro centima po minuti. 1 ct je cca 7,3 lipe.
U koliko koristis Gigaset sva filozofija je da se odlucis koju ces zemlju naj vise pozivati da podatke tvog accounta uneses u tvoj telefon, ili da zamolis nekog da ti to konfigurira, i kad zelis zvati utipkas broj u formatu, u naj gorem slucaju sa predbrojem grada (u koliko zoves iz HR u HR), i stisnes zeleni gumbic

Po defaultu je podesen da bira preko voipa cim stisnes zeleni gumbic, no ako ga zadrzis, mislim cca 5 sekundi napravi bip i predje na normalnu liniju.
Razlika izmedju Skype telefona i nekog SIP telefona je ta sto Skype tel radi samo na Skypeu, i kosta puno, dok SIP telefon mozes podesiti da radi na bilo kojem provajderu koji dozvoljava te opcije. Dakle mozes ga koristiti i za VIP voip, kao sto ce uskoro moci i T-com Voip, i da ne govorimo o stotinu drugih provajdera.
I, da... Sa skype telefona je moguce birati i u formatu koji si napisao i u skracenom formatu. Svaki napredniji uredjaj to podrzava.
LP