Citiraj:
Autor Daddy
1. S obzirom na boldano nadam se da si stavio kontradiktornost u svoje mane na Iskrici
2. Kao naprimjer friška instalacija OS-a (jel potrebno napominjati da se radi o licenciranom SW-u) (onom tko zna da je će uzeti podatak u obzir, ti koji ne znaš, radi s njime šta te volja), kao isti redoslijed instaliranja drivera, kao zadnji driveri za grafički podsustav sa proizvođačevog website-a (ATI i nVidia), kao jednak takt svih komponenti (u sva tri slučaja). Ali opet može biti do bilo čega.
3. Hmmm, nitko nije tu niti pričao o rušenju/krahiranju ili koji god da je pomodni naziv, nego o komociji rada, a samim time kompletne brzine na pojedinom OS-u. Bit ću potpuno objektivan, a i mnogi će potvrditi da je najveća i to redom:
-Win 7 (pa barem na računalu koji je koliko toliko up to date)
-XP (dok je koliko toliko nov), glupo je navoditi starost instalacije, stvarno nebitan podatak jer je rad na računalo na kraju krajeva jako individualan, ali činjenica je da se s vremenom usporavao.
- Vista - u bilo kojoj inačici (ajmo se sjetiti koliko je ljudi prešlo sa XP na dotičnu čisto radi izgleda ili radi korištenja DX10)
4. svašta
|
Iskrica?
Da, može biti do puno stvari, al očito imaš još dosta za učiti ...
O kakvoj komociji ti pričaš? Objektivnoj komociji?
Ili šta reći na ovu rečenicu: "glupo je navoditi starost, ali činjenica je da se rad usporavao"? Čestitam.
Ajmo se sjetiti koliko se ljudi prebacilo na XP sa Viste. Bio sam jedan od njih nakon što sam vidio Vistu na laptopu. Ali nakon SP1 i SP2 stvari su puno drugačije i više se ne vraćam na XP ni u ludilu (bilo x86 ili x64).
Jedan od poslova mi je održavanje računala u firmi i prije nego kupujemo nove programe ili OS -ove barem ih par mjeseci isprobavam na posebnoj mašini i zato znam da nemaš pojma o čemu pričaš. Da treba posložiti Vistu nakon instalacije - treba. Pa ako imaš znanja i volje lako ju dotjeraš.
Usporedbe za igre:
http://www.extremetech.com/article2/...2302500,00.asp
http://www.firingsquad.com/hardware/...ng/default.asp
"All this bad news weighed heavily on the Vista launch. As the saying goes “you never get a second chance to make a first impression”. Well, Microsoft learned this lesson the hard way with Vista. Even though many of these issues were resolved within 8 months of Vista’s launch, public perception had already dragged Vista down.
With Service Pack 2 and the latest drivers, it’s now a great gaming OS, but no one knows it or is willing to admit it."
Testiraju:
Windows XP Professional 32-bit w/Service Pack 3
Windows XP Professional x64 w/Service Pack 2
Windows Vista Ultimate 32-bit w/Service Pack 2
Windows Vista Ultimate 64-bit w/Service Pack 2
Windows 7 Ultimate 32-bit
Windows 7 Ultimate 64-bit
pa koga zanima nek provjeri.