View Single Post
Staro 05.10.2009., 19:19   #5
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Imam jedno pitanje, da li ako instaliram winse (xp sp3), pa onda sve programe (uključujući npr. AutoCAD) NE i drivere, će on lošije raditi ako i kad naknadno instaliram sve drivere, nego da sve ide svojim redom?

Zanima me da li on (i bilo koji drugi programi) prilikom instalacije ocjenjuju računalo (a onda nema VGA drivera) i zauvijek se ponašaju u skladu s tim. Ili reevaluiraju svaki put, ili jednostavno to ne rade, uvijek koriste max kolko komp da?

Hvala
Nema baš nekog smisla preskakat instalaciju drivera koji su ti potrebni za uporabu komponenti koje koristiš redovito. Pogotovo za AutoCAD, koji ima potrebu za potencijalima grafičke kartice.

Svakako je dobro da na početku instaliraš zadnje drivere za grafičku karticu a i zadnji driveri za IDE/SATA controller bi bili poželjni.

Što se tiče "pamćenja", uglavnom XP nema problema ali bi svakako preporučio da nakon svake uninstalacije pokreneš neki kvalitetniji registry cleaner (npr. TuneUp Utilities) da eventualno ukloni ostatke prijašnjih drivera. A još bolje je koristiti Total Uninstall i TuneUp kod instalacije i deinstalacije.

Jebga....malo sam zakomplicirao
de sign je offline   Reply With Quote