View Single Post
Staro 05.10.2009., 14:39   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Anyway IMHO promašeni projekt se vraća u vjeroajtno jednako promašenu (re)inkarnaciju, zadnji put su htjeli zavladat Mac svijetom i torpedirali se pa raznorazni polupokušaji po PC platformi
Jean Louis Gassé zamalo nesudjeni Apple predsjednik zbog situacije u kojoj se Apple nalazio + sto je bio ljut jer je dobio korporativnu potjeru$u zbog dolaska previse novih manadjera bez vizije u jabuku. Tvoj "promaseni projekt" osim sto je tada ponudio nekoliko stvari koje nitko nije imao ni nadzirao, Appleu koji je ocajnicki trazio modernizaciju OS-a, BeOS je bio ujedno prvi izbor. Tvorca kojeg su potjerali u isto vrijeme su htjeli njegov OS. To je inace obiljezje promasenih projekata Zbog situacije u kojoj ih je drzao, malkice je pretjerao u potraznji (naspram vrijednosti svoje kompanije) i to je jedini razlog zasto BeOS nije postao glavni Apple OS kolega Yedwy. Da ne provjerujes, cak i krezuba Wikipedija nije jos krivotvorila tu pricu.

Malo prouci 99-e koje velicine iz industije su dogovorile developersku podrsku BeOSu : More Developers Commit to BeOS

Dan danas profesionalne konzole, A/V montazni uredjaji i kojekakva oprema uredno radi na BeOS-u. Doprinoseci mozda tebi dragom filmu, albumu... MM potencijal BeOS-a je uvijek bio nebruseni dijamant. Inace sva ova imena pored Apple i PC-a ni pomisljali ne bi tratiti vrijeme sa tvojim "promašenim" projektom.

Citiraj:
Teško da će biti zanimljivo ikome van "tech geek" voda, em IMHO izgled uopće nije nešto po današnjim standardima
Sa najvecom tugom gledam na Win3x Shell makinacije sa kojima sam mogao kao od sale transponirati identicno NeXT sucelje sa ikonama. Ne samo sucelje nego i direkciju, polozaj ma sve! Gledam u tuzi Windowmakera i nakon svih pokusaja vidim da u MS kabanici to za sada nemam sanse dobiti ovako skladno :

Crne kutijetine i LiteStepperi jednostavno ne mogu dati istu ravnicu koliko god pokusavao. Zasto? Zato sto je pojam PC GUI-a hipnotiziran upravo tvojim tipom ukusa koji kopira Apple Dockove 24h na moj uzas. Ti grizes na zadnji OS i na dockove i to predpostavljas kao danasnjim standardima? Koga? Vecine? Po tome je onda povijest uvijek istinom bliza manjini No to je sve stvar ukusa i necu mu predpostavljati subjektivizmom rangiranja suprotne strane.

Citiraj:
em isto kao i sa BeOSom - nema aplikacija, inače i za notebook vjerojatno debeloj većini bude beskoristan jer nema drivera za funkcijske tipke i power managment te ostale "nebitne" feature na laptopima, vidim da pišu x86 cilj, dakle vjerojatno nije x64 kernel niti u planu...
I tude dolazimo do sadasnjosti. Cemu ovako fatalisticki pristup ovom prije svega besplatnom projektu? Koji samo trazi da ga (onaj tko zeli) znatizeljnik digne i upozna. Eventualno ako mu se svidi priceka i vidi ono sto tek navode kao nadolazece novine. Gdje sam ja to napisao da ce ti Haiku biti glavni OS ili da ce promijeniti trziste?

Ako te ne zanima dobro, ali ne vidim sto je tako strasno u tome da se ljudi upoznaju sa ovim OS-om i mozda poneki korisnik, ukusom imun na dockove i tvoj pojam modernosti i danasnjeg standarda ukusa pronadje da mu se jako svidja. Zao mi je da iskusniji forumas ovako lako preskace povijest i celofanira pomodarstvo nekom novom saznanju.

WINDOWS VISTA AERO vs BeOS vs LINUX UBUNTU BERYL vs MAC 01

WINDOWS VISTA AERO vs BeOS vs LINUX UBUNTU BERYL vs MAC 02

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 04.06.2011. u 20:56. Razlog: >>> Zaboravio BeOS prezentacijski video >>>
Visage je offline   Reply With Quote