Zadnjih pola sata pokušavam podesiti G25 i NFS, i mislim da sam došao do jednog zaključka, pa ću ga podijeliti s vama.
Ukoliko netko od vas ima problem da mu volan radi lijevo-desno dok vozi (vrlo često i samo po ravnom), i općenito mu je teško držati auto na pravcu jer se volan "otima", a pogotovo kada dođu zavoji, onda je za to kriv NFS-ov ugrađeni force feedback mehanizam (to je ono što u opcijama u igri podešavate 0-10), koji iz ne znam koji razloga, i van svake logike, konstantno drma volan lijevo-desno, npr. ulazite u lijevi zavoj, okrenete volan lijevo, a on odmah nakon toga hoće desno i obratno.
Na rješenje sam naišao slučajno.
U opcijama profilera sam vidio da je isključen "centering spring", i to sam uključio, a u igri isključio FF.
Probao sam voziti Z06 sa works doradom, koja je dotad bila nevozljiva, i začudo, auto se ponašalo odlično, nije više bilo tog drmanja lijevo-desno.
Eh sad, znači, njihov FF mehanizam je kriv za to, što znači ako ga isključite (stavite FF na 0), to znači da automatski gubite SVE ff efekte u igri...

No barem je taj gadni bug mrtav skupa s njima također.
Nakon toga volan će vam po osjećaju biti totalno mlitav. Da biste to donekle ublažili, morate uključiti u Profileru "spring centering" u global device settings i postaviti ga na 100% (ili po želji - to vam je sada nova "jačina" ff-a koja zamjenjuje onu u igri). Spring centering je ff efekt koji samo vraća volan u centar, no dovoljan je, samo da volan nema taj mlitavi osjećaj.
Probajte pa javite...