@cowboy13 Evo ukratko: ventilatore xilence kupujem u Fenik-Kompjutorima. Cijena 80mm je ~15KN a rade na 1500RPM i stvaraju buku od 14dB. Vec na 12V mogu raditi, bez potenciometra, dosta tiho. 92mm i 120mm isto su jeftini, ~20 kn 92 i ~25kn 120mm.
Ventilator s LEDicama sam kupio u feniksu, CoolerMaster silent (22dB) za ~35KN i nisam zadovoljan. LEDice na svjetle u 'elise', nego svjetle na jednu stranu, tocnije, na onu stranu od koje ventilator 'vuce' zrak.
Takav ventilator je ODLICAN da se postavi na gornju stranu kucista. Ispuhuje topli zrak van, a usput osvjetljava cijelo kuciste.
Ako se ventilator postavi straga, OK je ako imas bocnu stranicu (da nije pleksi). Ako imas - LEDice koje svjetle prema CDROM bayovima ce ti 'udarati' u glavu. Znaci, takav vent je najbolje na gornju stranicu stavit. Straga eventualno ako bocna nije pleksi, naprijed nikako, a jos manje na bocnu (udara u oci drugima).
Ventilatori koji su OK za stavit na bocnu, naprijed ili straga su REVOLTEC za ~45KN. Svjetle u svoje elise i osvjetljava ih, a ne kuciste ili sl.
Ove aluminijske ventilatore REVOLTEC koje imam sam kupio rabljene.
Što se kucista tice... Odaberes ono koje ti se svidi ;-). Pogledas po internetu specifikacije, slike i ako ti se svidi ga kupis. Svako kuciste se moze moddati, neko bolje neko losije ali sve je to tu negdje...
Mozemo o ovome nastaviti na PM, da ne spamamo ovdje. Reci koliko imas love i za sto bi izdvojio pa ti preporucim par kucista i opremu... (ili jos bolje - otvorit novu temu).
@h3ll5cr3am: ne znam o kojem se kucistu radi, ne pise nista. Kupio sam ga rabljenog, od jednog clana foruma... Uz njega napajanje, alu ventove, neonke i sl... Kako se nije radilo o placanju gotovinom, nego o 'trampi', necu govoriti koliko me je kuciste ispalo. Ako nekog bas zanima za sto se trampalo ima PM, na koji me uvijek svatko moze kontaktirati.
Reci cu vam samo koliko je prodavac trazio za kuciste s napajanjem, neonkama, fddom, alu ventovima... - 300kn.
Imam par novi slikica, ali sam slikao na brzaka u 4 ujutro sto sam napravio - mozda uplodam...