View Single Post
Staro 03.10.2009., 17:06   #217
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Zombix Pregled postova
Zašto ja pričam gluposti kad ti kažeš istu stvar? Da se HT-u dozvoli dumping cijene bi pale i više nego su sad... i što sam ja drugo rekao? Pa nek propadnu alternativni telekomi, što to mene briga ako će to značiti niže cijene za veeeeliku većinu HR surfera.
Jesi tako pricao dok si radio u Optimi?
Sto kada vise nece biti konkurencije? Cijene idu gore ili dole?

Zanima me samo koja je tvoja sljedeca faza? Dajte svima dumping?

Citiraj:
To što to ne paše tebi i alternativcima i bijednom postotku korinika alternativaca (jel' ih imaju više od 15%?) to e vidiš to mene boli ona stvar.

Da, propali bi alternativci kad bi ih HT samo još mrvicu stisnuo ali ako radiš u alternativnom telekomu onda jaaaako dobro znaš koliko alternativci sami sebi štete i iscrpljuju međusobnim ratovima cijena, ratovima oko kanalizacije (DTK).
Kad su ti ljudi govorili (na newsima i drugdje) da dumping cijena koji metronet/vodatel pa cak i optima rade nije dobar jer i sami sebi skode nisi ih shvacao ozbiljno.

Citiraj:
Ajde nemojmo se lagati, alternativnci postoje samo dok HT drži cijene visoko, da spusti cijene (kao što si sam rekao) alternatvici mogu staviti ključ u bravu ali zamisli što bi to značilo za 500.000 korisnika HT ADSL-a.
T-com ce spustati cijene samo ako mora a i onda tesko. Cmon, tko ce rezati prihode bez ikakvog razloga. Problem alternativaca je u business caseu, ne mogu se odluciti koji pratiti.

A i da se udruze, ne znam koliko bi to imalo smisla, samo ce se dogoditi da se preklapaju u vecini podrucja (pricam o pokrivensti DSL-om) a pokriti ce mozda 10% korisnika jer troskovi spajanja za nove kolokacije ide gore a gustoca korisnika je manja...

Citiraj:
Dogoročno? Koga briga za dugoročno ako sami alternativci ne razmišljaju dugoročno i još se nisu udružili nego su spi***li stotine milijuna eura u vjetar međusobnih sukoba.
Da spojis Metronet, Optimu i H1, dobio bi samo jednu firmu sa hrpom dugova.
the_ghost je offline   Reply With Quote