Citiraj:
Autor Zombix
Zašto ja pričam gluposti kad ti kažeš istu stvar? Da se HT-u dozvoli dumping cijene bi pale i više nego su sad... i što sam ja drugo rekao? Pa nek propadnu alternativni telekomi, što to mene briga ako će to značiti niže cijene za veeeeliku većinu HR surfera.
|
Jesi tako pricao dok si radio u Optimi?
Sto kada vise nece biti konkurencije? Cijene idu gore ili dole?
Zanima me samo koja je tvoja sljedeca faza? Dajte svima dumping?
Citiraj:
Autor Zombix
To što to ne paše tebi i alternativcima i bijednom postotku korinika alternativaca (jel' ih imaju više od 15%?) to e vidiš to mene boli ona stvar.
Da, propali bi alternativci kad bi ih HT samo još mrvicu stisnuo ali ako radiš u alternativnom telekomu onda jaaaako dobro znaš koliko alternativci sami sebi štete i iscrpljuju međusobnim ratovima cijena, ratovima oko kanalizacije (DTK).
|
Kad su ti ljudi govorili (na newsima i drugdje) da dumping cijena koji metronet/vodatel pa cak i optima rade nije dobar jer i sami sebi skode nisi ih shvacao ozbiljno.
Citiraj:
Autor Zombix
Ajde nemojmo se lagati, alternativnci postoje samo dok HT drži cijene visoko, da spusti cijene (kao što si sam rekao) alternatvici mogu staviti ključ u bravu ali zamisli što bi to značilo za 500.000 korisnika HT ADSL-a.
|
T-com ce spustati cijene samo ako mora a i onda tesko. Cmon, tko ce rezati prihode bez ikakvog razloga. Problem alternativaca je u business caseu, ne mogu se odluciti koji pratiti.
A i da se udruze, ne znam koliko bi to imalo smisla, samo ce se dogoditi da se preklapaju u vecini podrucja (pricam o pokrivensti DSL-om) a pokriti ce mozda 10% korisnika jer troskovi spajanja za nove kolokacije ide gore a gustoca korisnika je manja...
Citiraj:
Autor Zombix
Dogoročno? Koga briga za dugoročno ako sami alternativci ne razmišljaju dugoročno i još se nisu udružili nego su spi***li stotine milijuna eura u vjetar međusobnih sukoba.
|
Da spojis Metronet, Optimu i H1, dobio bi samo jednu firmu sa hrpom dugova.