Citiraj:
Autor Zombix
Zašto ja pričam gluposti kad ti kažeš istu stvar? Da se HT-u dozvoli dumping cijene bi pale i više nego su sad... i što sam ja drugo rekao? Pa nek propadnu alternativni telekomi, što to mene briga ako će to značiti niže cijene za veeeeliku većinu HR surfera.
To što to ne paše tebi i alternativcima i bijednom postotku korinika alternativaca (jel' ih imaju više od 15%?) to e vidiš to mene boli ona stvar.
|
To što ti ne vidiš dalje od svoj ADSL modema i što te boli ona stvar za alternativce, to je tvoj problem i tvoja kratkovidnost. Čitaj dalje.
Citiraj:
Autor Zombix
Kažeš da si stari mrežaš u alternativnom telekomu... ajde reci ljudima koliko km si postavio mimo bilo kakvih dozvola?
|
Ja slažem i održavam core i access mrežu. Optiku postavljaju kooperanti, to je najdonji layer mreže. Čak i kad bi imao informaciju o postavljanju optike bez dozvola, zar misliš da bi ti stvarno to rekao? I to javno!?!?
Citiraj:
Autor Zombix
Gle, ja razumijem tvoju "smrt HT-u" logiku koja navodi lovu na mlin alternativaca ali da ti budem iskren jedino što me zanima je napredak broadbanda i snižavanje cijena ZA SVE, a ne samo za par kvartova gdje postoje ti famozni alternativnci i gdje se njima isplati.
.....
Mislim, naj se srdit al' smiješno mi je bilo kad kažeš "zombix priča gluposti" i onda sam veliš isto što sam i ja rekao.

|
Kao prvo, dođi u moj telekom, glasno reci pred svih 300-tinjak zaposlenika da te boli k***c ako ostanu bez posla.
Kad drugo, što misliš kako će tržište izgledat bez konkurencije!? Što misliš kakve će biti cijene NAKON što svi propadnu? Kakva će biti kvaliteta usluge kada opet sve bude pod velikim "T"? Koliko će im trebati za intervencije i koliko će imati sluha za tvoje probleme? I koliko će brzo ići razvoj svega?
Znam da nije ni sad bajno, ali bez konkurencije i bez alternative njih će zabolit ona stvar za korisnike i sve će biti još gore nego što je. I optiku češ dobiti još kasnije, a usluge koje iskorištavaju optiku još kasnije. A cijena nikad neće biti niska.
Zamisli da samo Fiat proizvodi automobile. Ionako im auti nisu nešto, a zamisli sad da su jedini. To bi bio povratak jugicha i stojke za sve nas.
Gle, naj se ti srditi, ali ne znaš. Nisi dovoljno upućen i imaš krivu percepciju cijelog tržišta i problematike. Ono o dumpingu je glupost. Damping je loš kako god gledaš. Cijene dampa onaj tko ne može ponudom i kvalitetnom usluge pridobiti korisnika, pa ide na nižu cijenu. Loš je za posao i loš je za korisnike. S nižim cijenama ide manji profit, a manji profit znači slabiju isplativost, a slabija isplativost znači sporiji razvoj.
Drugim riječima, s nižim cijenama češ samo kasnije dobiti sve to što si želiš doma. ne možeš imati nisku cijenu i turbo brzi rast telekom tržišta.
Tvoj stav i tvoja filozofija nas vraćaju 10 godina unatrag.