Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Ajde shta se bunite,uvijek se nesto bunite, kad je bilo modema,dajte nam isdn,kad je dosao isdn,dajte nam dsl,kad je dosao dsl dajte nam optiku,kad dodje optika,dajte nam neznamnijasta. Kome realno treba vise od 4mbit brzine ? Samo torrentasima i firmama. Svima ostalima ne treba. Mozes i surfat i gledat video i igrat online, (do 70-80 ping-a, moze se ok igrat) i skidat torrente i skidat muziku i sve zivo . Ako bas nekom treba jaca brzina ,neks i uzme 16mb i bog. Za vecinu kucanstva 4mb je super i previse. MAXtv u zadnje vrijeme stvarno radi super kod mojih prijatelja, ne steka i radi ok.
Neka meni daju 4mb DSL vezu koju cekam vec 2 godine ,i ne treba meni optika. 
|
Bruno djelomicno si u krivu.
Sto se tice pinga: masu puta sam slovencima na serverima skidao sve s neba jer su ko pizde bjezali na otvoreno gdje su nas klali s pingom od 4-8. Konkurencija po pitanju pinga je sve veca, a ne mozes mi rec da "skill nadjaca ping". Razlika izmedju 70 pinga i 16 pinga se debelo osjeti.
Multimedija: dok se prije skidala glazba u 192kbs kvaliteti, dok je youtube imao samo isjecke losije kvalitete i dok su se filmovi kretali u divx formatu, a serije u avi formatu je 4mbit bio sasvim dovoljan. No, danas youtube ima HD, glazba se skida u 320kbs ili FLAC formatu, filmovi su blue ray ripovi
Telefonija i MaxTV: ako ti se razgovori temelje na VOIP-u onda napokon ne ovisis o tome jel ti cimer skida torrente na 100% brzini ili ne, s tim da MaxTV napokon radi kako je bio predvidjen.
"Nek si uzme 16Mbit brzinu"- opcenito je pravilo da ti placas brzinu DO 16mbit. To znaci da, ako ti mozes potegnut 11Mbita, ti ne mozes u potpunosti iskoristiti 16mbita, pogotovo ako se nalazis u nekom mjestu gdje ti je max dl 8mbita (Jarun recimo, iako je u Zagrebu) se bez optike mos slikat pokraj modema.
Prednosti optike nisu samo kurcenje medju ekipom, ima ih vise. Meni najvise smeta to sto pri svakom pljusku/kisi potegnem maksimalno 1mbit i veza puca svakih sat vremena.
Vec bi ju sutra narucio da mogu.