View Single Post
Staro 02.10.2009., 01:00   #11
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Sorry, ali "pixel nije isti" jer DVB-T prijenos od HRT-a sa ovim bitrateom ne šalje informaciju za svaki pixel.....
Kakvog televizora ? CRT-a ?
Ja sam se samo osvrnio na fizičku veličinu pixela na crt tv-u te razlike između prikaza boje i kontrasta analogije naspram digitalije.

Ta ista digitalija koja po meni ima lošiji prikaz nego analogno na crt tv-u., recimo na Belinea monitoru 15˝ nativne reze 800x600
izgleda fantastično čisto i jasno jer je ta njegova reza najbliža onoj koja se emitira a pixeli na 15˝ monitoru su manji od općenito
crt televizora. Usudio bi se reći da mi slika izgleda tako čisto kao kad gledam sa skystar2 HD na 22 CRT monitoru.

Još jedna bitna stvar, koliko god se trudio uočit na tom malom monitoru neko zamućivanje slike prilikom eksplozija i brzih scena
- nema šanse, dakle identično je analogiji dok recimo ta ista slika na 22 CRT-u bila u prozoru ili preko cijelog ekrana uspije se "razmuljat".

Testirao sam i sa 17˝ monitorom nativne reze 1024x768 i već se vidi razlika u vidu pada kvalitete prikaza iako ne toliko drastično prilikom prelaska sa 22˝ na 15˝.
Prije bih sada dao taj 22 CRT nego ovaj manji monitor, fino sam ga sprašio kraj njega samo i isključivo za gledanje tv-a, nije ekrančina ali je gušt gledati.

Najjednostavnije rečeno, televizija ne prati zahtjeve današnjih potreba u vidu same rezolucije svih ti novih televizora
bilo Lcd ili Plazma a također ni veći monitori od 17˝ nisu sretno riješenje za gledanje tv-a pomoću tv-kartica.
Tko ne vjeruje nek si nabavi ispravni drlog od 15˝ monitora reze 800x600@85Hz za 50kn pa će se iznenadit koliko dvb-t može biti dobra slika.
stuc je offline   Reply With Quote