View Single Post
Staro 01.10.2009., 20:28   #1
Callidus
Premium

Callidus's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
be quiet! vs. Seasonic/Corsair/Enermax

odmah ću se ispričati na početku jer će post biti djelomično marketinške prirode...

interesira me koja su mišljenja vas entuzijasta u vezi be quiet! napajanja?
Mnogi od vas vjerojatno nisu nikad čuli za tu marku, ali vidim da ovdje ima pravih znalaca koji su već sigurno čuli za njih.

Da ne duljim, to su napajanja najviše klase, ali iznimno, iznimno tiha. konkurencija seasonicu (i njegovim derivatima), enermaxu i sl.

Za razliku od corsaira, anteca itd, nisu prepakirana i brendirana napajanja od nekog drugog proizvođača nego je samostalni dizajn (proizvođač i vlasnik marke je Listan GMBH). dakle radi se o njemačkom inženjerstvu

Ima odlične reviewe po netu i strašno je popularan u sjevernoj i zapadnoj europi (među entuzijastima naravno i silent freakovima), kod nas ga nema u prodaji

Sve ovo pišem jer smo mi zainteresirani da ga distribuiramo u hr pa me zanima odmah kako bi ga ocjenili domaći entuzijasti u odnosu na poznatu konkurenciju.

Nisam ni ja znao za tu firmu prije 2mj, ali pošto slažemo i prodajemo tihe i nečujne PC-e, trebala su nam tiha kvalitetna napajanja male snage koja će popuniti mjesto ispod corsaira cx400. Fortron smo odbacili, a i vemil je previše nepouzdan što se distribucije tiče. Probali smo ove OEM Seasonice "iz rinfuze" ET serija, ali su preglasni, nisu kao retail uređaji. I tako silom prilika smo došli do be quiet! i to prvenstveno jer imaju top napajanja već od 300W (što nama jako treba) i to sa brončanim +80 certifikatom efikasnosti.

Imaju od 300W pa do 1200W, cijene u odnosu na poznatu konkurenciju možete vidjeti na poznatim geizhals-ima. Te odnose cijene bi i mi držali u hr.

eto, ispričavam se još jednom, ali zaista bi mi trebala ta pomoć i mišljenja entuzijasta, nije mala stvar preuzeti jednu distribuciju...

hvala i pozdrav
Callidus je offline   Reply With Quote