View Single Post
Staro 01.10.2009., 17:21   #117
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor T0X1C Pregled postova
U tome i jest poanta, sirova snaga je ono sto je diktiralo razvoj GPU-ova vec preko 10 god, tko god je nesto mudrovao (kao nVidia sa 5 serijom) gadno se opekao jer dosad ni jedna "optimizacija" i "inovativnost" nije uspjesno u dugom roku uspila zamjenit sirovu snagu.

A sto se tog tice, to ce i dalje bit tako, jer se sa daljnjim razvojem hardware-a sve vise i vise stvari trpa na teret GPU-a.

GT300 je nesto sasvim "novo" u svijetu GPU-ova, sirove snage ocito nece nedostajat, ako ne muljaju ovi iz nVidie ako igre/aplikacije budu spremne za GT300 onda Ati nek bude sretan sto je izdao 58xx seriju prije GT300-tke jer nakon toga nece bas "omastit brk" od prodaje nakon izlaska GT300.

Sto se cijene tice, normalno da ce kostat bezobrasno previse, ali tako je sa svima, nakon par mjesci ce izac novi modeli koji ce bit i slabiji i pristupacniji.

No, poanta je u tome, ako GT300 bude zvijer kakvom je opisuju, opet ce se prodavat i vise nego dobro jer ce ipak bit najjaca kartica na trzistu...
Pa mislim da ATI i dan danas ima dosta kupaca, ja sam osobno uzo Nvidiu jer sam vidio da se svi zale na ATI drivere, ali jedan HD5850 ce kostat manje nego sto GTX285 sad dode, a i da ima identicne performanse opet cu rade kupit HD5850, manje love vise koristi..

Slicna usporedba se moze uzet tipa Focus RS i Megane F1 na tipicnoj gradskoj cesti, oba su jaki i brzi auti, ali nigdje to nece koristit.

Tipa primjer, cisto karikiram igram CoD5 i recimo HD5870 ima minimalni frame drop na 35-40 fpsa, a jedna GTX375 dropa minimalo na 50 fps..razlika se nece osjetit osim ako mi kao krajni korisnik nemamo ultrabrzo oko..a sad platit tipa 1000 kuna vise za nvidiu mi se ne cini pametno.
ehohr je offline