View Single Post
Staro 01.10.2009., 14:19   #17
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dosao laptop pa da na brzinu bacim prve utiske.

Prvo sto sam osjetio kad sam laptop primio u ruke je bila njegova tezina. Izrazito tezak laptop s obzirom na dimenzije. Ne znam kolika je kilaza po specifikacijama i ne znam jel stvar u meni jer sam tko zna sto ocekivao, ali lap je na prvu ruku tezak.

Kvaliteta izrade je fenomenalna. Zavrsni finish poklopca LCD-a je fenomenalan, kakv do sada nisam imao prilike osjetiti. Na prvi pogled izgleda kao obicna matirana boja, ali pod dodirom kao da je napravljen od nekakve gume/koze. Na pritisak je izrazito cvrst i zbilja se treba potruditi stisnuti poklopac ekrana i to po sredini, kako bi ekran pokazao znakove deformacije.

Plastika sa donje strane a pogotovo na rubnim dijelovima djeluje robusno, cvrsto i kvalitetno. Nema naznaka serijske "imperfekcije", svaki dio je sjeo u svoje mjesto. Obicno najslabija tocka svih laptopa su famozni CD/DVD drive-ovi koji doslovno odskacu (fizicki) od ostatka. Ovdje je to opet odlicno rjeseno slot-in DVD-RW citacem/przilicom. Jos jedan plus za Dell.

Sad na dio kad sam ga prvi put i otvorio. Laptop nema "sigurnosnu kvacicu" prilikom otvaranja poklopca/ekrana, vec imate osjecaj kao da cijeli mehanizam radi na magnet. Tipke su ugodne na dodir i ono sto je najbitnije ne savijaju se prilikom tipkanja. Ali isto tako nisu ni cvrste kao sto je to slucaj kod IBM/Lenovo-a. Neka zlatna sredina koja vise naginje cvrstoci. Ukupni dojam mi je pokvarila tipka + (tik do backspace-a) koja pod pritiskom ne sjeda do kraja i ima krivi nagib. Kao da "opruga" nije u sredini tipke, vec na lijevu stranu i k tome je jaca od ostalik tipki. Srecom, ne radi se o nekoj vaznoj tipki, al svejedno kvari dojam.

Zvucnici su zbilja glasni, sto za uzvrat ima mali "drawback" kad ih pojacate do kraja, jer dolazi do distorzije. Vec na 50% su glasni i sve povise toga je sasvim nepotrebno.

Ekran sam ostavio za kraj. Unatoc mani od "male" rezolucije (1366x768), ovo je jedan od najboljih ekrana koje sam uspio vidjeti na trzistu. Fenomenalan, mozda i prejak kontrast, vidljivost iz skoro svakog ugla, osvjetljenost jednako naglasena na svim krajevima... Uistinu najjaca tocka cijelog laptopa kojeg jedino kvari lagani "glosy" finish. Svejedno 5+ za ekran vidljiv u svakim uvjetima.

Dio koji mi se nije izrazito svidio jest grijanje laptopa lijevo od touchpad-a, u predjelu gdje su vam dlanovi. Nista extremno, ali blaga toplina sasvim dovoljna da vas podsjeti da je prisutna. Jos pogotovo kad je desnoj strani uopce nema, dodatna iritacija u razlici izmedju lijeve i desne ruke na kraju pisanja ovog "sastava".

Toliko za sada, javim kad zavrsim konfiguraciju win7 do kraja, istestiram izdrzljivost baterije...
Nebbo je offline   Reply With Quote