Citiraj:
Autor Zvijerko
Meni ovaj tekst zvuči kao apokaliptična priča nekog bolesnika. Po ovome je ATi super duper firma, a NVidia prčija što mi je pomalo nevjerojatno.
A definitivno mi je nevjerojatno da je NVidia mogla toliko utjecati na razvoj DX10, a ATi i Microsoft su rekli dobro, neka naši proizvodi budu lošiji ali ćemo vama dati.
|
naravno da je mogla jer njoj se sve savrseno poklopilo a budimo i realni ipak je nVIDIA uz par manjih oscilacija NO.1 u svijetu grafike jos tamo od propasti 3dfx-a, pa nekakvog utjecaja valjda ima
na cijelu pricu treba gladati iz perspektive vremena u kojem se ona odigrala.
ako se sjecas u to vrijeme digao se nevidjeni hype oko izlaska novih windowsa, nije bilo medija koji nije nes drobio o visti (ipak mali ima jedan od najmocnijih marketinga na svijetu) brijem da sam cak i kod tete frizerke u teni naletio na o vistu
ati je pak u to vrijeme bio gadno zaglibio sa svojim mastodontom(puno ima razloga koje sad necu nabrajat) i microsoft je kao njegov partner u razvijanju api-a sigurno bio upoznat s problemima s kojima se suocio ati
naravno da su glavonje u microsoftu u tom trenutku imale i vise nego svojih problema jer je i kod njih pustalo na sve strane tako da nisu mogli/htjeli zabiberit nvidiji jer je i njihovom marketingu posto poto trebao bilo sto licilo na dx10 hardware
microsoft je tada trebao imati muda a mnogi bi rekli i mozga i odgodit windowse bar do uskrsnjih praznika(umjesto samo do januara) dok ne rijesi svoje probleme s kodom i driverima a ekipi iz nvidiiji je trebao dobro dat po prstima(kao sto je napravio onda kad su zajebavali s cijenom prvog xbox chipa) nagradivsi ih sa nekakvim 9.0d certifikatom, tek tolko da se vidi tko je gazda
na kraju pobijedili su "genijalci" iz marketinga, pa danas umjesto da cekamo na izlazak novih windowsa sa onim sad vec mitskim WinFS, dx11 api-jem i tko zna kakvim sve ne djindjama, mi strepimo nad usminkanom vistomSP3 i dx10 api-jem
svatko tko ima malo mozga uvidjet ce sto pokusavam objasniti a tko nece jebi** nek se ne uzbudjuje previse i nek uziva u novoj porciji srota sa xboxa