View Single Post
Staro 30.09.2009., 17:53   #239
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor vedran031 Pregled postova
Dobio sam za 1kn prenosni hdd od t-coma i uz njega sam dobio ovakav usb kabl

http://delhi.click.in/classifieds/im..._y%20cable.gif

dali kad prebacujem stvari na komp moram ukopcat oba usb-a ili samo jedan u racunalo?

dali je jedan usb na kablu data cable a drugi napajanje?
imam doticni hdd (takoder od tcome), i evo upravo je sada spojen samo preko "debljeg" usb-a. i to na prednju plocu (dakle, ne iza direkt u maticnu), i upravo se prebacuje cca 120GB filmova. bez ikakvog problema..........

btw, ne mozes kupiti jedan kabel koji ti nadomjestava dva, jer su sa razlogom dva. tj, jedan (recimo primarni, deblji) ti je i za napajanje, i za prijenos podataka, dok je drugi kabel samo dodatno napajanje. cisto logicno, jer je svaki usb na kucistu ili na maticnoj fizicki odvojen od drugog, te ima svoje napajanje. ne znam jesi me razumio sto hocu reci.

a inace su dva kabla jer ponekad najcesce ovi prednji usb-i na kucistu znaju davati premalo struje (izvedeni sa maticne), a ponekad i sa laptopa.
uglavnom, bolje je sa oba kabela odmah u zugu raditi, sigurnije .

Burko je offline   Reply With Quote