View Single Post
Staro 28.09.2004., 20:58   #1
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Talking update konfiguracije, I love my samsung ;-)!

evo i mene sa malim updateom. dakle, pretostavljam da svi znaju za moju tuznu pricu sa samsungom i brzinom sa kojom radi. zakljucak na kraju je bil da mi je memorija nekompatibilna sa kucistem :-D kaj bu nakaj bu se na kraju i ispostavilo da je istina.

dakle krenimo izpocetka.
jecer kad sam dosel sa faksa upalim komp i pocne neke tam untra ruiti civliti i kaj ja znam kaj sve ne, uglavnom bilo je bucno i nepodnosljivo. rekoh, vrijeme da ja ovo svoje ultra small kuciste ocistim od prasine i inih napasnika koji su se vec nagnjezdili u njemu. izvadim ja sve van ocistim detaljno i pri tome jos potrgam seraf na cooleru od grafe. onda sam popizdil i isel neke sklepati. sva sreca da sam delal hladjenje sa peltom pa sam mogle iskorisiti serafe kaj sam za njega kupil koji sad vise nikome ne koriste. kekak sam to zmontiral i sad dela ko beba.

nakon sto sam apsolutno sve ocistil zel sam maticnu u ruke i isel je vratiti u komp. kad sam je zel u ruke i pogledal onaj srot od kuista rekel sam sam sebi da nema san se da ja to vise vracam nazad.
nazval sam đizusa rekel mi je koji model da kupi ze sam nofce i otisel u links (sig). kad sam dosel doma ljepo sam sve popirak u komp i uzival pri tome u slaganju jel je to bilo prvi puta da sam mogle sve staviti sa jednom rukom v nutra (prical sam sa đizusom na tel za to vrijeme). no onda je usljedil jedan problemcek.

upalim ja komp kad ono tisina. ljepo si vindovzi digli i ja si gledam pa nemre biti tak dobro kuciste tj tak dobra izolacija kad je i dalje bocna stranica skinuta. tak ja delam negde par minuta i nagledam se u kuciste kad ono plava ledica na grafi ne dela (herkules). odamh panika i trkom na napajanje i power off. brzo pipnem grafu i spalim si prste, bila je ziher prek 100. nis brzo ja upalim komp da je vent ohladi pokrenem CS kad ono sve dela bez ikakvog problema. kamencina mi je odmah pala sa mene.

no meni takdanas opet vrag ni dal mira pa rekog, gle nisam nikad probal staviti memoriju u treci utor. tak ja stavim i probam na 200. vidi cuda dela. stavim ja na 205, opet radi. pomjenim ja to na 215 (usput razgovaram sa torom) dela bez greske. stavim ja onda na 220 i tu se zamrzlo (nazalost limit ploce sto je zanimljivo jel nije limit meme.) spustim ja za 1 na 219 i radi bez greske. velim ja toru sad je vrijeme za latencije poclei mi prvi sa CAS. i stavim ga na 2,5. testiram prime dela. onda, ajmo mi na RAS to CAS na 3. stavim i opet dela. rekoh sad je vrijeme za RAS, stavim na 3 isto dela. ja pocel jednostavno gledati sa nevjerocom i stavim ja CAS na 2 no tu se ploca vise nije ni dizala pa sam rekel postavke od 10-3-3-2.5 odlicne i tak ostavih. izgleda da Samsung rula!!! ;-)

zakljucak izgleda da je ipak kuciste bilo nekompatibilo sa memorijom jer nsam mogle memu staviti u treci utor ;-) :-D

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote