View Single Post
Staro 28.09.2009., 23:29   #237
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Mislim da imam brojke koje bi te mogle jako iznenaditi..pitam se samo zašto vemil ili links ne izađu na burzu.
Ja o kruskama, ti o jabukama. I to se vidi da si s ekonomije.

Prvo, prvi nisu na burzi vlastitom odlukom vlasnika. Ima i vecih i manjih firmi koje su na burzi ili nisu. i ne, nije neki problem izaci na zse, dapace.

Drugo, HSpot je u banani duze vrijeme, nazalost. Nikad nije figurirao kao ozbiljna firma, ni nakon "dokapitalizacija", "izlaska na zse" i slicno. Jednostavno je "pregazen", tj. nije na vrijeme odgovorio konkurenciji na bilo kojem podrucju, nije se snasao u brdu stvari i nikad nije popravio svoj negativni renome.

A sto je uprava radila - nije ni tvoje ni moje da o tome razglabamo. I prije recesije su bili u situaciji nedostatka osnovnog obrtnog kapitala, izlazak na burzu nije nista posebno dobrog donio, samo sam ocekivao da vec tradicionalno uvedu SAP.

I sad su "veliki" u problemima (da, HGSpot je samo jedan od njih, ne, mislim da nikad u svojoj povijesti nije bio No1), no za razliku od vecine ne vidim da ista mogu. Nemaju kapitala, robe, nekretnina, kvalitetnih ljudi, jakih ugovora - nicega. Ako bi ga netko i kupio, mogao bi kapitalizirati samo potencijalnu vrijednost imena, koja je dvojbena.