Citiraj:
Autor Old Iggy
Djelomicno sam, djelomicno je stanje na trzistu pomoglo.
Ako ga netko i kupi, tesko ce se usrecit s njim. Ne vidim nikakav razlog zasto bi netko takvo sto ucinio.
|
Postoji jedan jedini razlog,a zove se povlaštena informacija. Tipičan primjer nasilnog preuzimanja, Uprava je još uvijek na dovoljno stabilnim nogama,prvo će odletiti - jasno,šljaka. VSS nitko ne dira,i glavonje. Bar ne u ovoj fazi, nadalje,dok dionice toliko padnu,dioničari će logikom stvari ići kontra trenda, i rješavati se dionica,dok je vrijeme je li. Što opet,uz povlaštenu informaciju iznutra, odlično odgovara glavonjama,koji će steći dovoljan paket dionica, da postanu većinski vlasnici,ako ne i 100%tni.
U to vrijeme odluče se za prodaju XYZ firmi,koja će zadržati njihove guzice tamo gdje jesu,postaviti naravno neke svoje ljude u nadzorni odbor ili gdje već hoće,netko će jasno i odletiti,ali najbitnije,dionice će se oporaviti, tvrtka će se dokapitalizirati,svi će biti presretni,pogotovo glavati stvorovi u sakoima, jer su iz upropaštene firme potjerali sve koji su znali radit,ostale su im dionice kupljene u trećinu vrijednosti,koje se malo pomalo oporavljaju,i oni zarađuju.
Naravno,ne mora tako biti - ali sve će to doći na svoje. Vidjet ćeš. U trenutku kad je HG ušao na burzu i počeo kotirati,prije 2g čini mi se..čak i više,bio je ako ne najjača firma ovih prostora,tu mislim na Balkan cijeli,onda među TOP3.
E pa oprosti,da su dali meni,coconutu i šta ja znam,dizelu,firmu,mislim da ju ne bi uspjeli zapit,osim dizela

.
Citiraj:
Autor coconut
Najbolje da otvorimo internu kladionicu koja će firma prva propasti. Kandidata očigledno ne nedostaje 
|
Da 8/5 da će prvo odletit Vemil.

Nadam se samo nekom bijesnom garaža sejlu,da sve bude 70% jeftinije.