View Single Post
Staro 28.09.2009., 14:18   #208
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Djelomicno sam, djelomicno je stanje na trzistu pomoglo.

Ako ga netko i kupi, tesko ce se usrecit s njim. Ne vidim nikakav razlog zasto bi netko takvo sto ucinio.
Postoji jedan jedini razlog,a zove se povlaštena informacija. Tipičan primjer nasilnog preuzimanja, Uprava je još uvijek na dovoljno stabilnim nogama,prvo će odletiti - jasno,šljaka. VSS nitko ne dira,i glavonje. Bar ne u ovoj fazi, nadalje,dok dionice toliko padnu,dioničari će logikom stvari ići kontra trenda, i rješavati se dionica,dok je vrijeme je li. Što opet,uz povlaštenu informaciju iznutra, odlično odgovara glavonjama,koji će steći dovoljan paket dionica, da postanu većinski vlasnici,ako ne i 100%tni.

U to vrijeme odluče se za prodaju XYZ firmi,koja će zadržati njihove guzice tamo gdje jesu,postaviti naravno neke svoje ljude u nadzorni odbor ili gdje već hoće,netko će jasno i odletiti,ali najbitnije,dionice će se oporaviti, tvrtka će se dokapitalizirati,svi će biti presretni,pogotovo glavati stvorovi u sakoima, jer su iz upropaštene firme potjerali sve koji su znali radit,ostale su im dionice kupljene u trećinu vrijednosti,koje se malo pomalo oporavljaju,i oni zarađuju.

Naravno,ne mora tako biti - ali sve će to doći na svoje. Vidjet ćeš. U trenutku kad je HG ušao na burzu i počeo kotirati,prije 2g čini mi se..čak i više,bio je ako ne najjača firma ovih prostora,tu mislim na Balkan cijeli,onda među TOP3.

E pa oprosti,da su dali meni,coconutu i šta ja znam,dizelu,firmu,mislim da ju ne bi uspjeli zapit,osim dizela.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Najbolje da otvorimo internu kladionicu koja će firma prva propasti. Kandidata očigledno ne nedostaje

Da 8/5 da će prvo odletit Vemil. Nadam se samo nekom bijesnom garaža sejlu,da sve bude 70% jeftinije.
thedream je offline