28.09.2009., 10:30
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
Ja sam jedno vrijeme imao Yamahin reciver (Rx-350->zadnji šrot) i na njega su bili spojeni Grudigovi zvucnici 80w na 4ohma(Audiorama 7000) i sve je radilo bez ikakvih problema, samo moras pazit da ti glasnoca ne bude pretjerana....eto guglaj malo pa vidi specifikacije...ovo tvoje bez beda spajaj(samo sto nisi naveo koju opremu imas)-->
Citiraj:
Autor Razarach
Ako imam stereo receiver koji ima 2 x 100W (DIN) Impedancija 8 Ohm i zvučnike 100W 6 Ohm 50hz - 24khz i spojim to skupa hočeli to raditi kako spada?
Nece. Izgorit ce ti kondezator ciklickog napona i tercijarni vod skretnice. Takodjer ti moze izgoriti izalni integrirani trokut faznog pomaka na receiveru. Da ne pricamo sto se sve moze dogotiti parabolickim ucvrscivacima funkcijkog generatora DC offseta na trafou...
u svakom slucaju pitaj isto na hifi temi da ti mnogi ljudi tamo potvrde...
Evo fleksov odgovor..
@ Fleks nije da ti nevjerujem samo potvrđujem tvoj odgovor... Znači onda mi trebaju i zvučnici sa 8ohm-a, jel?
|
Ja sam jedno vrijeme imao Yamahin reciver (Rx-350->zadnji šrot) i na njega su bili spojeni Grudigovi zvucnici 80w na 4ohma(Audiorama 7000) i sve je radilo bez ikakvih problema, samo moras pazit da ti glasnoca ne bude pretjerana....eto guglaj malo pa vidi specifikacije...ovo tvoje bez beda spajaj(samo sto nisi naveo koju opremu imas)