Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 28.09.2009., 10:30   #2432
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja sam jedno vrijeme imao Yamahin reciver (Rx-350->zadnji šrot) i na njega su bili spojeni Grudigovi zvucnici 80w na 4ohma(Audiorama 7000) i sve je radilo bez ikakvih problema, samo moras pazit da ti glasnoca ne bude pretjerana....eto guglaj malo pa vidi specifikacije...ovo tvoje bez beda spajaj(samo sto nisi naveo koju opremu imas)-->
Citiraj:
Autor Razarach Pregled postova
Ako imam stereo receiver koji ima 2 x 100W (DIN) Impedancija 8 Ohm i zvučnike 100W 6 Ohm 50hz - 24khz i spojim to skupa hočeli to raditi kako spada?

Nece. Izgorit ce ti kondezator ciklickog napona i tercijarni vod skretnice. Takodjer ti moze izgoriti izalni integrirani trokut faznog pomaka na receiveru. Da ne pricamo sto se sve moze dogotiti parabolickim ucvrscivacima funkcijkog generatora DC offseta na trafou...

u svakom slucaju pitaj isto na hifi temi da ti mnogi ljudi tamo potvrde...

Evo fleksov odgovor..

@ Fleks nije da ti nevjerujem samo potvrđujem tvoj odgovor... Znači onda mi trebaju i zvučnici sa 8ohm-a, jel?
Ja sam jedno vrijeme imao Yamahin reciver (Rx-350->zadnji šrot) i na njega su bili spojeni Grudigovi zvucnici 80w na 4ohma(Audiorama 7000) i sve je radilo bez ikakvih problema, samo moras pazit da ti glasnoca ne bude pretjerana....eto guglaj malo pa vidi specifikacije...ovo tvoje bez beda spajaj(samo sto nisi naveo koju opremu imas)
gbijelic je offline   Reply With Quote