Citiraj:
Autor Jelc
.
CUDA i PhysX su vlasništvo Nvidie, za tvoju informaciju ekvivalent CUDA tehnologije se kod ATI-ja zove ATI Stream.
Ali svejedno ne kužim kaj pola tvog posta ima sa temom o 5xxx seriji?
Flejm? 
|
Ma oka, ima ATI i FizikuX ekvivalent. Mislim da se zove B_nešto_+ (tražim na google, međutim on me cijelo vrijeme šalje na Havok, a to baš nije to).
Stream jest ekvivalent, al ofrlji. Zapravo, čak pokazuje i veće brzine nego CUDA (što, at the end of the day i jest njegov smisao), al problem je što kvaliteta nije na razini.
Razlika nV i AMD u igrama je neprimjetan. Nitko mi neće tvrditi da on može vidjeti razliku tih par FPSova (pogotovo što ekipa ima monitore sa refrehem 60Hz), ali pri HD enkodiranju - hoćeš.
Nije bio flejm, nego više malo da si ja dušu olakšam (da je bio topic o Intelu - intel bi nadrapao, da je bio o nV - nV bi nadrapala), pošto sam prošli tjedan kupovo komp i zbog nekih sitnica koje trebam (video obrada&co), AMD+ATI se morao pretvoriti u intel+nV, a ja malo dublje posegnuti u džep (a, opet nisam htio gubiti na kvaliteti u gamingu da uzmem u istom cjenovnom konkurentske komponente).
Mislim, da ne ispada da sam ja dežurni AMD pljuvač, što se tiče čistog gamingu - tu mu premca nema. Razlika u par FPSova nitko neće osjetiti, razliku u par stotina kuna i te kako će svatko osjetiti.
Ako nekome gornji post djeluje kao provokacija, ispričavam se.