Hello ekipa, evo da malo osvježim temu, sa par pitanjaca.
Imao sam sapphire HD3870 512 GDDR4 do prošlog tjedna, kažem imao, jer sam ju prošli tjedan dao na reklamaciju iz razloga što mi se počela jako zagrijavati u igrama (97°-98°C) i tada sam ju odlučio testirati, i nisam imao 3dmark06 instaliran, nego sam našao neka dva free program na netu i probao ih oba, jedan je stability test a drugi testira cijeli hardver!
Uglavnom ni jedan ni drugi test nije niti otpočeo a kamoli došao do kraja! I tada ja pogledam račun i imam još 3mj. garancije i reko taman, odem u microline i oni mi odobre zamjenu istom to ili barem sličnom!
E tu sada počinju problemi, ja sam u petak preuzeo zamjensku karticu, nije ista, moja je bila dualslot GDDR4 a dobio sam singleslot GDDR3, ali kad mi je ovaj tamo davao rekao je to je ista, ja sam samo znao da više nema u opticaju dualslot verzija pa reko valjda je, ali sam se prevario!
No probao sam ja nju, stavim je u komp, instaliram drivere sa sapphirove stranice, i radi ona, i kako sam nedavno kupio novi monitor sada imam dva i naravno hoću oba upogoniti, i upogonim ih ( napomena, sa starom je sve radilo super samo se jako grijala) ali tu odmah počinju problemi, uđem ja u igru i kad vidi vraga počinju artefakti po ekranu, i jednom i drugom, za 5sec izbaci me iz igre i nestane slika, ali komp i dalje radi, i za 2sec evo ti slike natrag. Mom čuđenju nema kraja, ono WTF je ovo bilo?
Gledam i nevjerujem, nije se resetirao komp već samo grafika i nestali su artefakti sa oba ekrana (u ovom slučaju nisu bile potrgane slike već kvadratići, tako da neznam dali su to artefakti ali tako ih ja nazivam) ali nakon restarta kompa, i ponovnog ulaska u igru opet isto, reko opet WTF!
Sada sam već bio jako ljut, nisam znao šta je, i onda sam napravio sve ispočetka, ponovno novi driveri ovaj put sa AMD-ove stranice i sve radnje koje prothode tome, i opet se desila ista stvar!
Ja sav izvan sebe neznam šta bi i reko iskopčat ću stari monitor i ostaviti samo jedan da vidim, i od tada radi ALI!
Recite mi dali bi se trebao pomiriti s time da ova grafička nemože opsluživati dva monitora, mislim čemu onda dva dvi izlaza?
Nadalje, probam ja malo OC i pošto je slabija memorija unutra i taktovi su niži tako da je memorija na 1000mhz umjesto na 1125mhz kako mi je bilo na staroj a core je isti 777mhz!
Povisim ja malo memoriju na 1050mhz a gpu nediram i efo ti artefakata nazad, i to odmah! Onda reset kompa i vratim na staro, ovaj put povisim core na 800mhz a memoriju nediram dakle na 1000mhz, i sve radi za pet, ali ja nisam sretan s time!
Pa sa starom sam napravio i jedan od rezultata ovdje na forumu priznatih u 3Dmark06-u
i sada sam pogledao Memorija je bila na 1305mhz a core na 857.25mhz i radilo je bez problema i sada ja ovu nemrem ni malo OC-at!
Dakle i to me živcira!
Eto to su moji problemi s ovom karticom, idem ju reklamirati u ponedjeljak, ali me zanimaju iskustva svih Vas a naročito vlasnika ove iste kartice?
Oprostite na poduljem postu ali ovako sam iznio manje više sve potrebne informacije u vezi ovog problema!
Usput evo dvije slike kartice koju sam imao i koju sam dobio u zamjenu!
STARA
NOVA