View Single Post
Staro 27.09.2009., 16:21   #476
Bukva
Pokemon prve generacije
Moj komp

Bukva's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Nisam ni AMDov ni NVev fan boy, al ovaj članak i novinarčić mi je stvarno digo tlak.

Prvo hvali AMD što je bio hrabar da izbaci dx11 kartice i da su one i te kako zanimljive jer će doći igre s dx11 podrškom (gdje ih imaš sada na tržištu? Osim toga, kada dođu, em će to biti porođajnih muka, kao i uvijek, em će biti i nV kartica).
A onda poslije toga kudi PhysicX. A da nije možda ADM taj koji štopa tu napredak? IMHO, da oni uspiju izvući glavu iz određenog otvora i implementirati svoje verzije CUDA i, samim time, PhysicX, možda bi to postao default u igrama...
Al ne, oni idu bacati van Eyefinity... A kome će to? Jedini koji mi padaju napamet su kineski MMO gold farmeri.

Mislim, stvarno imam osjećaj da AMD jedino što radi je kaska za konkurencijom, a ne da ih tuče s novim tehnologijama i rješenjima.

Svi očekujemo da za nekih godinu dana gledamo opet sitvaciju - ATI za mainstream, nV za one koju su spremni malo dublje posegnuti u džep. Samo... Što ako nV napravi isto što je i Intel napravio? High-end proizvod po višoj mainstream cijeni (i5). Što onda? Nekako mi onaj Athlon x4 i nije bio nekako uvjerljiv odgovor. A da ne kažem da smo zbog takvog poteza Intela dobili dojučerašnje podosta skupe proceve po daleko pristupačnijim cijenama.

Ok, čak i da prihvatim da AMD ima politiku da proizvodi za široke mase. Zašto onda nisu stavili cijene (preračunato u HRK) 1200 kn za 5850 i 1700 za 5870?
Oni mogu pobrati vrhnje jer su bez konkurencije? OK, ali tim "pobiranjem vrhnja" oni su otvorili jako jako veliki manevarski prostor nV.

Wooh. Ispričavam se na malo žešćem tonu, ali, iskreno, razočaran sam AMDom u zadnje vrijeme.