Može li ko da objasni čudo koje mi se dešava. Imamo u kući laptop i prije dvadesetak dana smo dobili novi ADSL bežični router "siemens gigaset sx763" i sve je radilo ok.
Par dana nakon toga, mi je (preko messengera) stigao poziv od prijatelja da želi da me ubaci na listu prijatelja i ja sam odmah prihvatio poziv. I nakon toga se pojavio nekakav error, msn se diskonektovao i od tada nikako da se spojim. Ali nakon toga ni brat također ne može da se spoji preko svoga accounta. Ustvari spoji se na trenutak i prikaže se lista prijatelja koji su online, ali se odmah disconektuje
Za probu, napravio sam, na hotmailu, novi account sa novim imenom i adresom i opet isto.
Reinstalirali smo windowse sa formatiranjem particije i opet isto.
I sad dolazi ono najiinteresantnije, prije par dana smo kupili drugi laptop i za nevjerovat i na njemu se nemogu spojit na messenger.
Idemo dalje, instalirao sam Yahoo messenger i na njega se ne mogu nikako spojit, instalirao sam još jedan program za chat "ooVoo" i on nikako da se spoji, uglavnom na svim chat programima identičan problem.
U ovih desetak godina, smo sto puta reinstalirali windowse ali nikad ovakav problem.
Može li ko da objasni ovaj fenomen, da li je moguče da je možda problem u T-mobile mreži, jer samo nama u kuči ne funkcionira