View Single Post
Staro 25.09.2009., 15:09   #9
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Javljam da je nakon duge potrage napakon pala odluka za laptop.

Prosli smo sve, od apple-a koji je bio monoton, nista poseban (ne znam kako ni zasto, ne pitajte, zene... , preko HP koju su mrvicu plasticni i Acera (acer aspire one 751, model koji je mene osobno odusevio, ali nije bio opcija jer je to notebook koji sluzi kao pomocni komp uz recimo jaceg desktop brata). Probao sam ponovno sa IBM-om, nekim "ljepsim" modelom, nije islo. Previse je poslovan i definitivno nije za cure. Ali meni za dusu smo morali sve proci da mi se ne bi desila ista greska kao sa IBM-om.

I napokon na Dell-a za kojeg sam iskreno i najvise navijao. Grafiti na inspiron-ima su je odusevili, ali... ono veliko ALI. Nema tih laptopa ni za lijek. A kad bi se narucio, ceka se i do 40dana i cijena je dodatno paprena (ako se ne varam samo za grafit je nadoplata cca 900kn). Probali smo jos par ducana, svi redom nemaju Dell-a da bi na kraju sasvim slucajno naisli na ovo:

http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...uct-flyer.html

Dell studio 15 zelena "zvijer". Ja sam se odusevio cijenom, nema grafite, ali ima predivnu zelenu boju. Procesor je odlican, zapravo jedina razlika izmedju t4200 i t6500 (model koji je bio nedostupan ali i 1000kn skuplji) je u cache-u (1MB vs 2MB), sto i ne vidim kao neku ogromnu manu. Ipak je to laptop. Graficka je odlicna, HDD ima i previse, jedina mana (ako je mana) je 2GB RAM-a, odnosno 2x1, koje nisam uspio odgonetnuti dal se radi o 2x1GB ili 2GBx1. U najgorem slucaju cemo izvaditi kekse i staviti 2x2.
I ono najbolje od svega su 3 godine garancije. Ja sam za sada odusevljen, jer mi se cini da laptop nije skup, a da je kvalitetan. No to cu tek saznati iduci tjedan kad ga dobijem, pa javim impresije.

P.S. - nisam mogao odgonetnuti dal tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje ili ne? Tu enigmu cu odgonetnuti iduci tjedan
Nebbo je offline   Reply With Quote