Citiraj:
Autor thedream
Opet ovisi,ne možeš to tako gledati,izvodiš li simultano nekoliko projekcija u Autodesk programima,pogotovo Civil 3D verziji Autocada,za inženjering itd,mislim da ti treba dosta sirove 3D snage,neću sad reći da - 5870,ali nije naodmet. Ili 3DS max isto tako.  Pitaj zox-a, njemu piše 3D modeling,pa nek ti kaže koliko stvari grafa radi u isto vrijeme. Mora postojati profesionalna 3D aplikacija koja bi iskoristila ovakve kartice,a da nije igra,mislim,neozbiljno je samo o igrama pričati. Toliko nisam upućen pa eto zox,ako znaš koja bi 3D aplikacija pojela grafe,shoot. Jesu li igre stvarno najzahtjevniji 3D softver? Isprike ako je pitanje glupo,potaklo me na razmišljanje koji SW može opteretiti ovakve grafe ovakve snage i sa 2gb memorije primjerice.
|
Gamerske kartice su CPU limitirane u programima tipa ACAD ili Cinema, itd. Pro varijante otključavaju dodatne mogućnosti u driverima pa FPS naraste, al opet je CPU limit. Mora biti stvarno kompleksan model u viewportu da se vidi razlika u brzini između 8800 ili neke profi varijante iste.
U svakom slučaju, ACAD sa quadom na 3.2 GHz ne može opteretiti HD3850 više od 40% - neovisno dal je D3D ili OGL. Cinema 4D isto tak. Da bi 3850 imal pune ruke posla sa ovim programima treba i7 barem na 4 - 4.2 GHz, tak da je 5870 definitivno overkill. Neka slabija varijanta tipa 5670 sa 3 ili 6 izlaza bi bila sasvim zadovoljavajuća za ACAD ili C4D.
Što se tiče najzahtjevnijeg sofvera za grafe - mislim da je to ipak Furmark :-)
Šteta jedino što se ne rade igre više usmjerene za PC pa da se opterete grafe kak spada. Svi ovi portovi s konzola se vrte na 100+ FPS -a, a izgledaju IMHO - crappy ...