Citiraj:
Autor darQ
ev, ja imam jedan zanimljv podatak iz prve ruke, doduše, brat je testirao, tak da je ustvari iz druge ruke, al ono...jel...
uglavnom, brat kupio gigabitni switch pa je testirao kak radi...
kopirao je neki velki fajl od par gigi sa jednog ssd-a na drugi... ( on ima samy mlc sa pb22j a ja slc sa rbx kontrolerom )
da ne duljim, iako njegov ima brza čitanja, moj slc je zapisivao valjd duplo brže nego njegov mlc
kad je kopirao na mlc, transfer je bio oko 15 mBps, a slc je zapisivao oko 30 mBps
ak sam fulao, tomy b će me ispravit 
|
12 MB/s sa SLC-a na MLC i 33 MB/s sa MLC-a na SLC. Znači skoro 3 puta brže.
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Slabo pratim temu, pa brzopotezno - SSD za streaming uncompressed videa, dakle random pristup malim filekima nebitan. Pozeljan sto bolji sirovi transfer rate velikih file-ova (read/write). Zapeo mi Intel X-25M za oko, 80 giga disk je oko 250$. Ima li sto bolje?
|
S vremenom na SSD-u sve postaje random read/write, tako da ako vrijeme (a vrijeme je novac) ne predstavlja prevelik problem ja bi išao na Intel-a. Mislim da je to općenito najbolji SSD po nekakvoj "normalnoj" cijeni.
Evo i jedna vijest od mene:
SAMSUNG Announces Production Start-up of its Next-generation Nonvolatile Memory PRAM
Zbog malog kapaciteta (512 Mb == 8 MB po čipu) nisam siguran koliko će biti koristi kod SSD-a, ali kažu da 7 puta brže može obrisati i ponovno zapisati 5 MB podataka nego NOR memorija. Isto nemogu reći koliko je to bitan podatak, jer mislim da se kod SSD-a koristi NAND memorija.