View Single Post
Staro 26.09.2004., 23:07   #39
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by Freek
dal se AP spaja na komp žicom na mrežnu, ili je on u bežićnoj vezi. I dali AP treba bit negdje u "zlatnoj sredini" dakle negdje između nas dvoje-troje ili nije važno. Uopće gdje je on.
Ap + router spajaš na "glavni" komp žičanom mrežom, u mrežnu karticu.Ovi ostali se kače na njega wirelessom(AP), ali on ima više rj45ica, tako da možeš više kompova s žičanom mrežom na njega spojiti, a ostali se kače wirelessom.Također, on ti tako može biti most između žičane i bežične mreže.Time ti za 1 komp ne treba wifi mrežna.Taj "glavni" je samo naziv, a nema to veze-jer se ti možeš spajati mirno i kad je taj ugašen(an net npr).Ako baš hoćeš, možda uopće ne treba žica-pa ćeš i za taj 1 komp kupiti još wifi mrežnu, pa se i on kači tako...mislim da nema potrebe za to!Ja imam njega na jednom kompu spojenog rj45icom, a ostali se kače wifiom.Signal je jak, a postavi AP na neko područje gdje se sve mrežne mogu na njega kačiti.Negdje kod prozora možda, takod a se frend može kačiti na njega, a onda ti i ujo možete bez ikakvih problema.Kasnije uvedete npr broadband, i svi ga dijelite...radi i kad je komp ugašen.Možete i gejmati bez pol frke.Ako npr dođe frend s wifi alptopom, on se zakači i odmah svi gejmate...

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote