Ajde, na tragu onog sto je pitao user post ili dva iznad:
imam 3850 karticu s referentnim coolerom i na 30% se nista ne cuje. Ja je drzim tako na fixed, iako ako ukljucim auto vent se iskljuci u idleu, a meni kartica na 55°C. Kako je volim na 40 stupnjeva, ukljucim na tih 30 posto.
Kad igram bilo koju zahtjevnu igru, dignem vent na 50 pa do 60%, ovisno o igri i godisnjem dobu, i grijanje je podnosljivo, a buka cujna. However, imam ukljucene zvucnike, i pod uvjetom da ne igram Sraz, ne cujem NIKAD ventilator, osim ako ne prisluskujem, a nemam zasto zato jer vozim auto/kempam/bacam bombe/razvijam civilizacije/you name it.
Bottom point je da mi je draze jeftnije rjesenje koje nije namjenjeno entuzijastima (oni imaju aftermarket stvari), a meni koji ne gleda na buku dok igra jer je ne cuje, ja radije biram snagu i solidno rjesenje hladnjenja uz pristoju cijenu.
EDIT: Ne bih htio spamat, ako mislite da je , brisite. Jednostavno smo ovdje si uzeli radnu premisu da ce hladnjaci biti slicni prethodnim generacijama. Sto zbog izgleda, sto zbog vec dvije generacije istih rjesenja koja ipak polucuju uspjeh (sto se tice prodaje) pa ih vjerojatno inzenjeri nemaju sad zasto mijenjat...