Iz iskustva mogu reći da je 7 od 10 AudigySE kartica na našem tržištu vrlo modabilno,što znači - da 1. prihvaća modane drivere, 2. da radi sa ostatkom Creative softwarea,tipa Creative Console Launcher. Mnogi ipak imaju samo Entertaiment mod,što nije nikakav bug,nego je to tako i sa Extreme Audio karticom,u koju smo modali našu AudigySE.
X-Fi Extreme music i Extreme gamer imaju 3 moda rada,ali i posve drugačiji audio DSP,onboard DAC,ASIO 2.0 podršku,hardverski EAX 5.0,ali i hardversko miksanje,sve uglavnom,što ove nemaju.
AudigySe je sjajan izbor za prijelaz sa bilo kojeg onboard Realteka,pogotovo kad im se pogleda cijena,i da su polovne već od 80kn.

Zvuk je dosta jači,bass dublji,a visoki tonovi izraženiji,i čišći. Isplati se,pogotovo sa neHD codeca..tipa ALC655.
Driveri za AudigySE i dalje postoje,za Vistu,meni su na x64 uredno radili. Trebalo bi pogledati za W7,mislim da ćeš naći na creative.com ili soundblaster.com siteu.
X530 su popularni,budget zvučnici koji sigurno vrijede 300kn za koliko se prodaju,i možeš biti zadovoljan prelaskom na AudigySE,to je nekakav optimum za takav setup,250-300 zvučnici,80kn kartica.

Ja sam prodao X530,imao sam negdje 4 audigySe kartice,dva puta Extreme Gamera,jednom Extreme Music,i jednom Extreme Audio,tako da pitaj ako te bilo što još zanima.