View Single Post
Staro 16.09.2009., 16:57   #7
Shifty Gypsy
Glavni Hončo
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: It's night, you are alone, you hear a sound, that's me.
Citiraj:
Autor mihi999 Pregled postova
Ako želis smanjit razinu buke od vibracija koj uzrokuje ventilator na bočnu stranicu:Sigurno imas neki stari neispravan DVD ili CD-rom doma.Rastaviš ga i imaš nutra 4 valjkaste gumene odstojnike koji se za nesto koriste u CD-rom neznam tocno za što.Staviš ih u bočnu rupu i preko njih vijke.Tako se smanji vibracija i ventovi postaju tiši.
Taj vent je ionako sarafljen na jednu mrezicu i imam filc izmedu sarafa i kucista. Ovo bi pomoglo, ali posto ionako moram zalijepit nesto na cijelu stranicu, onda ce to sto zalijepim sluzit kao tampon izmedu venta i kucista.

Citiraj:
Za stišat ventove:možeš uzet onu spužvu šta si dobio od matične pa staviš sa vanjske strane.Dobiješ dva efekta.Sprečavanje ulaska prašine i zna bit vent malo tiši...
Da, ali to bi gadno izgledalo izvana. Inace trazim i nesto za prasinu. Sad imam jednu plasticnu mrezicu i najlonku na njoj . Nema prasine. Protok je odlican, ali ne zgleda bas najbolje i nije trajno rjesenje, jer kad usisavam najlonka se usisava i pitanje vremena kad ce otpast, pa cu morat ponovo sve namjestat...
Mozuda ta spuzva koju si spomenuo. Nesto takvo. Ako mislimo na istus stvar. To je najcesce onako sivo. To nebi mogao usisat i bilo bi trajno rjesenje, samo ne znam kakav je protok zraka s tim.

Citiraj:
Moj ti je prijedlog da ako možeš staviš ventove na prednju stranu kučišta i na štražnju stranu,jer ovi sa strane ne donose neko veliko sniženje temp u kučištu niti neki bolji protok zraka.
E vidis nisi u pravu. Razlog zasto sam ih bas tu stavio je jer imam stock cooler na procesoru i graficka mi ima samo stock pasivni cooler. Taj vent puse drito na graficku, a kad stavim ovaj iznad on ce puhat drito na procesor. Temperatura procesora, graficke, a i hard diska sto mi je skroz cudno, jer je hard na suprotnoj strani kucista je puno niza. Radi se i do 10 stupnjeva, tako da sa 1 ventom to nije mala stvar. Jucer sam imao speedfan i bas sam gledao temperature.
Inace mislim kupit neki cpu cooler, mozda termaltake big typhoon, ili nesto slicno, ali i bez njega sa 2x 120mm venta kuciste mora bit hladno.

Ta buka je problem.
Shifty Gypsy je offline   Reply With Quote