Uskoro selim u novi stan pa razmišljam o 3D paketu da riješim odjednom net+telefon+televiziju. Neke stvari mi nisu do kraja jasne pa molim pomoć, nemojte se ljutiti ako su pitanja glupa...
Pročitao sam cijelu temu i donio sljedeće zaključke (ispravite me ako griješim):
- imam samo jedan komp pa mi je dovoljno uzeti običan modem za 14 kn
- ip adresa je dinamička
- ne postoji nikakav «fair usage» da ako previše downloadam dobim neku opomenu ili ban
- brzine i ping su bolji nego kod adsla (npr. na 2Mbita je brži download nego kod adsla)
- nakon zahtjeva dolaze mi sve instalirati kroz 2-4 tjedna
- veze ne pucaju (2,3 puta mjesečno maksimalno)
- ako odlučim raskinuti ugovor, plaćam 80 kn + iznos jednak najmu modema do isteka ugovora
<o></o>
Ovo je možda glupo pitanje, ali zanima me dali se na tom običnom modemu može napraviti port forward kao i na adsl routeru? koliko je bitan port forward za torrent klijente? Dali je velika razlika u brzini ako ne otvorim port za utorrent i koje su ostale prednosti otvaranja porta kod torrent klijenta? Koliko je port forward bitan kod korištenja privatnih torrent trackera i je li uopće bitan?
<o></o>
Jasno mi je da ne trebam router pošto imam samo jedan komp,ali me zanima što dobivam ako na modem prikopčam router (osim što mogu spojiti više kompova)? Uzmite u obzir da se ne igram preko neta, samo skidam i surfam ako to ima veze.
<o></o>
Pošto je ip adresa dinamička, može li se kao kod adsla upisati u Firefox ip adresa routera (u ovom slučaju modema) pa se zatim reconnectati da se ip adresa promjeni? Ako nemože tako, kako se onda to radi (osim da gasim modem)?
<o></o>
Hvala unaprijed na odgovorima...