Citiraj:
Autor medo
Z-5500 i Mission M33i bi mogla biti problematična kombinacija. Naime, siguran sam da postoji visokopropusna skretnica koja reže baseve za satelite. Ta skretnica je najvjerojatnije projektirana prema mogućnostima tih satelita, stoga bi se moglo dogoditi da ako se spoje M33i na Z-5500 da uopće ne bude basa iz njih.
|
Da, bilo je riječi o tome - skretnica reže sve ispod 150 Hz.
S obzirom da je sub već i ovako dramatično prejak i "davi" stock satelite, mislim da to ne bi smio biti problem.
Citiraj:
Također, zbog njihove prilično visoke osjetljivosti imaš dva problema:
* bit će p.k. glasniji od ostatka sustava, otprilike dvostruko i vjerojatno ni sub neće doći do izražaja. Moći češ ga nafrljiti, ali on će onda samo lupati.
|
Mislio sam i o tome - srećom, driveri zvučne kartice podržavaju individualno podešavanje svakog kanala, pa sam se mislio osloniti na vlastiti sluh.
Vjeruješ da to neće biti dobro rješenje?
Citiraj:
* njihova minimalna impedancija je ispod 4ohma i to je pri najnižim frekvencijama (basevima). ako skretnica reže baseve koji idu u satelite, onda nemaš problema. Ako ih ne režu dovoljno visoko, moglo bi ti se dogoditi da se kod glasnog slušanja pregrije pojačalo u Z-5500 jer sam prilično siguran da nije u stanju podnijeti snagu ovih Missiona M33i.
|
E, ovo za minimalnu impedanciju *nisam* znao - gdje si našao taj podatak i što uopće znači
minimalna impedancija? Vjerovao sam da je impedancija na zvučniku konstanta, jer sam uvijek uzimao zvučnik kao fiksno trošilo u normalnim režimima rada. Dakle, impendacija zvučnika varira i u frekvencijskoj domeni?
Onako od oka, očekuješ li da je 150 Hz dovoljan high-pass filter? Inače, Z-5500 imaju *masivan* heatsink na zadnjoj strani kojeg nikad nisam uspio niti umlačiti, a proizvođač tvrdi da postoji termalna zaštita od pregrijavanja koja gasi sustav na previsokoj razini (ipak to ne bih htio testirati

).
Citiraj:
Moj savjet ti je da uzmeš radije M30i, budući da vjerojatno želiš samo kvalitetniji zvuk. M30i imaju osjetljivost blisku satelitima u Z-5500, samo se neusporedivo bolje čuju i neće ti preopteretiti pojačalo u Z-5500.
|
Planiram kasnije uložiti u ozbiljniji sustav, tako da bi mi M33i ostali, a i stalke bih nekako htio izbjeći. Razlika između ta dva zvučnika je 300-injak kuna, pa rekoh what the heck....