View Single Post
Staro 14.09.2009., 00:18   #1
henmour
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
(ne)običan stolni PC do 3,500

MB Gigabyte M720-US3
CPU AMD Athlon64 X2 5200+
HDD Seagate ST3250318AS, 250 GB
DDR2 1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC *2
Zotac GF 9500GT, 512MB DDR2, DVI audio, TV-out, DVI
DVD+RW/-RW Pioneer DVR-216DBK, SATA

ovo kotira na 2.088,00kn trenutno. makar sam siguran da to može bit puno bolje izvedeno i da na kraju neće skoro ništa bit isto kao, ovo sam okvirno samo napravio da se vidi otprilike što tražim.

za monitor, tipkovnicu i miš nemam apsolutnog pojma, to dajem vama na izbor.
ali monitor neka bude poveći LCD, barem 19' i to kvalitetan monitor.
tipkovnica i miš mogu bit u paketu i odvojeno, to mi nije bitno. ako su u cordless paketu, odlično. bitno mi je samo da miš ima više tipki, barem još dvije sa strane. ako je logitech, super, ako ne nema veze.

što se tiče gornje konfiguracije to je podložno maksimalnim promjenama (bar im se nadam ). tu zahtjeva velikih nemam, osim da je proc AMD i da je HDD Seagate.
a za grafu (mora bit vanjska, zaobilazim interne) jedino da ipak nije tolko šrot pa da je bar 128-bit bandwidth. išao bi na 256RAM-a al vidim da to više ne postoji

i to bi bilo to, valjda. namjena PC-a je običan rad, bez igranja nabrijanih igara, obrade videa, rušenja hrvatske vlade i slično. jedino što ću tu vrtit (ako i budem igrao) je morrowind ili vice city, i pokoja PS1 igra na emulatoru. e sad, za zvuk ne znam, valjda svaka interna zvučna je praktički ista jel bi tio imat kolko tolko kvalitetan zvuk.

konfiguracija ne mora bit striktno 3500, mogu se isprsit ako treba još 200-300kn, makar mislim da mi za ono što ja tražim ne treba ništa skuplje od 2500

gledam da sve bude u vemila, ali ako je to problem može i neki drugi dućan al onda pod uvjetom da će mi sve dostavit doma i da mogu odma preko neta platit. jedino ako nešto stvarno super nema u vemila onda može preporuka za drugi dućan, inače bi sve htio kupit u vemila.

ako još nešto fali, slobodno nadodajte, savjete uvijek prihvaćam. unaprijed hvala

edit: e da, kućište glavno da je praktično... i može bilo koja boja, glavno da je crna!

Zadnje izmijenjeno od: henmour. 14.09.2009. u 00:57.
henmour je offline