Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.09.2009., 20:52   #2374
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Z-5500 i Mission M33i bi mogla biti problematična kombinacija. Naime, siguran sam da postoji visokopropusna skretnica koja reže baseve za satelite. Ta skretnica je najvjerojatnije projektirana prema mogućnostima tih satelita, stoga bi se moglo dogoditi da ako se spoje M33i na Z-5500 da uopće ne bude basa iz njih.

Također, zbog njihove prilično visoke osjetljivosti imaš dva problema:

* bit će p.k. glasniji od ostatka sustava, otprilike dvostruko i vjerojatno ni sub neće doći do izražaja. Moći češ ga nafrljiti, ali on će onda samo lupati.

* njihova minimalna impedancija je ispod 4ohma i to je pri najnižim frekvencijama (basevima). ako skretnica reže baseve koji idu u satelite, onda nemaš problema. Ako ih ne režu dovoljno visoko, moglo bi ti se dogoditi da se kod glasnog slušanja pregrije pojačalo u Z-5500 jer sam prilično siguran da nije u stanju podnijeti snagu ovih Missiona M33i.

Moj savjet ti je da uzmeš radije M30i, budući da vjerojatno želiš samo kvalitetniji zvuk. M30i imaju osjetljivost blisku satelitima u Z-5500, samo se neusporedivo bolje čuju i neće ti preopteretiti pojačalo u Z-5500.